Unde poți anunța rapid dacă ai primit facturi umflate la energie electrică și gaze naturale

Începând de luni, 7 februarie, românii au la dispoziție un număr special de telefon, folosit exclusiv pentru mesaje în aplicația WhatsApp, pentru a anunța dacă au primit facturi umflate la energie electrică și gaze naturale.

Horia Constantinescu, președintele Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a înființat, începând de luni, un număr special de telefon, folosit pentru ca oamenii să anunțe rapid dacă au primit facturi umflate la energie electrică și gaze naturale.

 

Numărul de telefon, pentru aplicația WhatsApp, este 079 021 9551.

La acest număr, care nu va folosi funcția de apel video sau cu voce, sunt așteptate mesajele scrise și imaginile care să sesizeze nereguli cu caracter de urgență în raport cu respectarea drepturilor consumatorilor, de pe întreg cuprinsul țării. Mai exact, este vorba despre primirea unor facturi foarte mari, nereale, la energie electrică și gaze naturale, cazuri de debranșări, pentru neplată a unor facturi greșite la energie încă necorectate, precum și situații urgente care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

 

Comisarii ANPC vor selecta, dintre toate mesajele urgente primite de la consumatori, care sunt acelea care se află în competența legală de soluționare a instituției și le vor da curs.

Comisarii ANPC vor selecta, dintre toate mesajele urgente primite de la consumatori, care sunt acelea care se află în competența legală de soluționare a instituției și le vor da curs.

 

Mesajele trimise pe numărul special nu înlocuiesc reclamațiile realizate în mod curent, transmite ANPC.

 

Primirea reclamațiilor de la consumatori se face la sediile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor sau la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, în funcție de raza teritorială în care își desfășoară activitatea operatorul economic reclamat.

 

Reclamaţiile se fac în format scris – transmise prin poștă -, în format electronic sau se depun personal, pentru souționarea acestora urmându-se procedura prevăzută de lege.

 

Formularul de reclamație online,se află pe site-ul instituției, la linkul http://reclamatii.anpc.ro/Reclamatie.aspx

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *