Va ieși o prăjitură delicioasă: Trebuie doar să amestecați totul într-un vas, apoi puneti la cuptor.

De ani de zile o pregătesc, uneori cu stafide, alteori fără. Am pus chiar și caise tăiate din conservă și a ieșit formidabilă.

500 g brânză de vaci, 450 g smântână, 100 g unt la temperatura camerei, 8 ouă, 7 linguri făină, 7 linguri zahăr, 1 plic praf de copt, coaja rasă de la o lămâie.

Optional: stafide, fructe, nuci

Unt pentru tapetare; Dulceață de caise pentru servire; Zahăr pudră

MOD DE PREPARARE:

Încălzim cuptorul la 180 de grade.

Ingredientele le punem în ordinea de mai sus, într-un vas și le amestecăm bine pana obtinem o compozitie spumoasa.

Compoziția obținută, o turnăm într-o tavă cu pereții înalți și tapetata cu unt,(fără făină). Tava o lovim de câteva ori de masă, să se așeze uniform aluatul și să eliminăm aerul din el.

Punem totul în cuptorul preîncălzit și coacem aproximativ 25 – 30 de minute.

În timpul coacerii va crește foarte mult, dar când vom scoate prăjitura din cuptor se va lăsa.

Putem servi fierbinte dar și rece e delicioasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *