11 lucruri care cauzează Cearcăne și Pungi sub ochi – Ce remedii și tratamente există?

Cearcănele sunt acele zone de sub ochi care pot fi de culoare albăstrui sau violet până la maro închis sau aproape negru (în funcție de culoarea pielii). Rareori sunt, dar pot fi semnul unei probleme de sănătate.

 

Cauzele cearcănelor

 

lipsa somnului

fumatul

deshidratarea

expunerea exagerată la lumina solară

frecatul des la ochi

alergii

anemia prin deficit de fier

îmbătrânire

subțierea pielii de sub ochi

afectarea tiroidei

sunt ereditare

Remedii și tratamente împotriva cearcănelor

Cu toate că eficiența multora nu a fost dovedită științific, dacă nu fac niciun rău și nu au efecte secundare, merită totuși încercate.

 

Felii de castravete

 

Conținutul ridicat de apă, conținutul de vitamina C și de siliciu hidratează și hrănește pielea, calmează ochii obosiți și reduc umflăturile. Se pun felii de castravete proaspăt pe ochi.

 

 

O pernă în plus

 

Dacă cearcănele sunt din cauza faptului că nu dormi suficient, în timpul somnului pune o pernă în plus, să-ți stea capul un pic mai sus. Ajută la reducerea umflăturilor și pungilor de sub ochi. Același efect pot avea și compresele reci (constricție a vaselor de sânge).

 

Pliculețe de ceai

 

 

Pliculețele de ceai verde sau ceai negru conțin cofeină care are proprietăți antioxidante și stimulează circulația sângelui. Pune la fiert 2 plicuri de ceai, lasă să se răcească și pune-le un pic la frigider, după care direct pe ochi. Lasă-le 15-30 de minute.

 

Masaj

 

Dacă cearcănele sunt din cauza unei circulații slabe de sânge în zona ochilor, un masaj delicat poate ajuta.

 

Creme

 

Poți apela și la cremele topice cu efect de reducere a hiperpigmentării (pe bază de hidrochinonă), însă efectele vor fi vizibile după minim 3 luni de tratament. Dermatologii recomandă loțiunile speciale care conțin vitamina C, gelurile cu acid hialuronic sau terapiile laser.

 

Folosește și creme de protecție solară în jurul ochilor și poartă ochelari de soare cu protecție UV.

 

Pungile de sub ochi – Inflamația zonei de sub ochi – Cum poți scăpa de ele

 

Redu sarea din alimentație (favorizează retenția de apă în organism)

Redu consumul de alcool (te deshidratează)

Renunță la fumat (nicotina distruge depozitele de vitamina C din organism)

Pentru a scăpa de pungile de sub ochi, se recomandă cam aceleași remedii ca pentru cearcăne: feliile de castravete, cremele pe bază de cofeină, plicurile de ceai și compresele reci.

 

În cazul în care inflamația este severă, dacă este de lungă durată și însoțită de roșeață, mâncărime sau durere, dacă se manifestă doar la un singur ochi, trebuie să mergi la medic (poate fi vorba de o infecție sau altă problemă medicală).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *