5 plante care purifică aerul din interiorul casei tale!

Specialiştii au demonstrat că plămânii sunt mai afectaţi de praful şi de vaporii emanaţi de lucrurile din locuinţă decât de poluarea de afară.

Pentru a scăpa de impurităţile din casă, există o soluţie la îndemână: plante de interior, adevărate filtre care purifică aerul de substanţele toxice.

Prin fotosinteză, aceste plante absorb din aer compuşii volatili, monoxidul de carbon şi alte substante nocive, le captează în rădăcini şi eliberează, în schimb, oxigen.

1. Feriga (Nephrolepis exaltata) e un excelent filtru pentru curăţarea aerului de praf, dar şi un protector împotriva radiaţiilor emise de aparatura electronică, în spaţiul de locuit.

Un ghiveci cu ferigă trebuie aşezat în camera în care lucrăm la calculator sau unde există mai multe aparate electronice. Planta trebuie stropită des cu apă, în sezonul cald. În timpul iernii însă, feriga trebuie udată de două ori pe lună.

2. Aloe Vera. Dacă aveţi pe cineva bolnav, oferiţi-i un ghiveci cu aloe vera. Pe lângă faptul că purifică şi împrospătează aerul, planta poate fi folosită intern, pentru tratament, într-o mulţime de afecţiuni, cum ar fi cele hepatice, anemia, ulcerul sau în caz de imunitate scăzută.

Atunci când cantitatea de substanțe chimice dăunătoare este extremă, apar pete maronii pe frunze. Aloe Vera nu e pretenţioasă. Trebuie să o sădiţi în pământ nisipos, să o aşezaţi la lumină şi să o udaţi.

3. Busuiocul. Aşezat în camera de lucru, un ghiveci cu busuioc este de mare ajutor, deoarece creşte puterea de concentrare.

Substanţele volatile conţinute de frunzele proaspete ale plantei sunt un remediu dovedit împotriva migrenelor. Busuiocul are nevoie de multă lumină, căldură (20 ˚C) şi apă.

4. Azaleea este o plantă cu flori superbe, într-o mare varietate de culori. Specialiştii susţin că aşezată în bucătărie, planta absoarbe mirosurile neplăcute, degajate de substanţele toxice sau de detergenţii folosiţi pentru curăţare. Temperatura optimă de creştere e de 22- 25˚C.

5. Clorofitum e cunoscută în rândul iubitorilor de flori sub numele de voalul miresei. În familiile în care există fumători împătimiţi, un ghiveci cu voalul miresei absoarbe fumul care s-a împrăştiat în toată casa.

Planta e uşor de îngrijit: preferă lumina şi trebuie udată din două-n două zile în anotimpul cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *