5 soluții naturale pentru sângerarea gingiilor

 

 

Sângerarea gingiilor este o problemă comună. Pentru a o atenua, putem folosi diverse soluții naturale cu bicarbonat de sodiu, sare, aloe vera sau mentă.

Suferiți de gingivită? Sângerarea gingiilor este foarte frecventă. Din fericire, există soluții naturale pentru a trata cu succes sângerarea gingiilor!

Sângerarea gingiilor: cauze principale

Se întâmplă de multe ori: tocmai ne-am spălat pe dinți și vedem cum ne sângerează gingiile. Și chiar mai mult: există momente când le simțim inflamate. Percepem chiar și o oarecare mobilitate la nivelul dinților.

Dar de ce se întâmplă asta? Care este cauza sângerării gingiilor? Unul dintre principalele motive este boala parodontală, posibil din cauza formării plăcii bacteriene.

Acest lucru poate duce la gingivită (umflarea gingiilor). Dacă nu este îndepărtată, placa bacteriană se poate întări în timp, transformându-se în tartru și agravând boala parodontală și sângerarea, într-un proces cunoscut sub numele de parodontită.

Pe lângă aceasta, există și alte cauze pentru sângerarea gingiilor:

Probleme dentare mai ales dacă avem un dinte ce calcă pe altul.

Lipsă de vitamine, cum ar fi B3, K sau C

Sistem imunitar slab

Dezechilibre hormonale: în timpul menopauzei sau al sarcinii, poate apărea problema sângerării gingiilor

Leziuni din cauza periajului prea puternic sau din cauza utilizării necorespunzătoare a aței dentare

Proteze dentare și alte aparate dentare foarte strânse

Diabet

Reacție din cauza utilizării anticoagulantelor.

5 soluții naturale pentru sângerarea gingiilor

Pentru a ajuta cu problema sângerării gingiilor, putem apela la diferite remedii, inclusiv la câteva ape de gură de casă, precum cele pe care le vom vedea mai jos.

Apă caldă sărată

Acesta este cel mai comun și mai simplu remediu pentru a începe tratarea gingiilor care sângerează. Clorura de sodiu are un efect protector în rănile superficiale

Este foarte simplu: adăugați o jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă, clătiți-vă gura și aruncați lichidul. Nu trebuie înghițit. Repetați de trei ori pe zi.

În ciuda aparentei simplități, trebuie luate unele măsuri de precauție. De exemplu, temperatura apei nu trebuie să fie prea mare. În caz contrar, ne vom arde deoarece țesutul din zonă este foarte sensibil.

Bicarbonat de sodiu

Este foarte eficient. Secretul bicarbonatului de sodiu constă în aceste proprietăți minunate.

Reduce inflamația.

Reduce placa dentară și tartrul.

Elimină bacteriile.

Ameliorează disconfortul, cum ar fi durerea cauzată de inflamație.

Aveți nevoie doar de o jumătate de pahar cu apă. Dizolvați o lingură mică de bicarbonat de sodiu în ea. Puneți lichidul în frigider pentru câteva minute pentru a se răci.

Fiind rece, tratează mai bine inflamația. De asemenea, amintiți-vă că, deoarece bicarbonatul este oarecum greu de dizolvat, trebuie să amestecați mai mult.

 

Vom face o clătire cu acest remediu. Încercați să ajungeți la toate gingiile, pe o parte și cealaltă în interiorul gurii. De asemenea, este ideal să repetați procesul de 3 ori pe zi, după mese. Este foarte eficient!

Aloe vera

Potrivit experților, aloe vera poate fi cel mai bun remediu pentru a trata gingivita sau sângerarea gingiilor. Este minunată pentru vindecare, cicatrici, reducerea inflamației și tratarea infecțiilor.

Iată pașii pe care trebuie să-i urmați:

  • Tăiați o crenguță din planta de aloe vera.
  • Apoi, îndepărtați gelul din interior, care este translucid și foarte vâscos.
  • Masați gingiile cu acest gel.
  • Așteptați ca gelul să fie bine absorbit.
  • Spălați-vă pe dinți în mod normal. Foarte ușor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *