6 cele mai bune vitamine pentru sanatatea ochilor

 

 

Exista multe vitamine excelente pentru sanatatea ochilor disponibile in dieta dumneavoastra obisnuita, toate acestea putand avea un impact semnificativ asupra vederii.

Vitaminele sunt micronutrientii esentiali pe care organismele noastre le au pentru aproape fiecare proces metabolic. Cand vine vorba despre sanatatea ochilor, deficientele vitaminelor pot scadea apararea ochilor si pot afecta functia lor. In special pe masura ce imbatranim, si pe masura ce stresul si uzura oxidativa afecteaza ochii mai vulnerabili, intelegerea vitaminelor pentru sanatatea ochilor si folosirea lor este in avantajul fiecaruia dintre noi.

Cele mai bune vitamine pentru sanatatea ochilor

Micronutrientii de top si vitaminele pentru sanatatea ochilor includ vitaminele C, E, luteina si zeaxantina. Beneficiile vitaminelor pentru ochi includ prevenirea degenerarii maculare si a glaucomului.

 

Luteina

Luteina este un compus carotenoid antiinflamator gasit in cantitati mari in alimentele ca legumele portocalii, legumele cu frunze verzi, ananas si portocale. Acest compus bioactiv este capabil sa contribuie la prevenirea degenerarii maculare, deoarece actioneaza ca antioxidant pentru ochi.

 

Vitamina C

Vitamina C sustine sistemul imunitar, inclusiv sanatatea ochilor, deoarece poate controla inflamatia in ochi, si este, de asemenea, un element integru in producerea de colagen, care este necesar pentru a repara orice deteriorare a tesuturilor ochilor dumneavoastra.

 

Vitamina A

Aceasta vitamine a fost legata de accelerarea procesului de vindecare in ochi, in urma unui accident sau a unei interventii chirurgicale.

Vitamina A este un antioxidant foarte important, care ajuta ochii sa se adapteze la schimbarile de lumina, impiedicand procesul de degenerare a corneei si retinei, tinand astfel cataracta la distanta. Lipsa vitaminei A din organism poate duce si la degenerarea nervilor olfactivi. De aceea, este important sa consumati regulat alimente bogate in provitamina A, cum ar fi morcovi, catina alba, caise, banane, ardei gras, sfecla, spanac sau varza rosie, dar si unt, branza sau lapte.

Zinc

Zincul este prezent in concentratii ridicate in tesuturile ochilor. Acest mineral este o parte importanta a ameliorarii inflamatiei si a eliminarilor toxinelor care pot provoca probleme de vedere.

Zeaxantina

Deseori gasita impreuna cu luteina, acesta este un alt carotenoid care poate proteja direct sanatatea ochilor si poate preveni degenerarea maculara si stresul oxidativ.

 

Acizi omega-3

Aceste grasimi antiinflamatorii sunt benefice pentru integritatea tesutului in organism. Acestea pot preveni orice deteriorare a ochilor care apare frecvent la diabetici.

Cele mai importante beneficii ale vitaminelor pentru ochi includ prevenirea degenerarii maculare, a glaucomului si incetinirea dezvoltarii cataractei.

Vitaminele reprezinta o linie de aparare impotriva sensibilitatii la lumina si a disconfortului crescut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *