9 trucuri care te vor ajuta să EVIȚI ÎNGRĂȘAREA părului

Dacă-ți speli părul prea des îi poți afecta serios aspectul, pentru că glandele sebacee produc mai multă grăsime și vei intra astfel într-un cerc vicios. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți speli părul mai rar și să arăți în continuare superb.

 

1. Ai grijă la alimentație

Frumusețea vine din interior. Pentru a te asigura că ai un păr curat pentru mai mult timp, nu consuma alimente grase ori prăjite, zahăr, pâine albă sau mâncare la conservă. Înlocuiește-le cu fructe, legume, produse lactate, carne slabă, nuci.

 

2. Folosește șampon uscat

Șamponul uscat este cea mai bună soluție pentru persoanele care au părul cu tendințe de îngrășare. Împarte-ți părul în două și aplică șampon uscat la rădăcini, de la ceva distanță de cap. Așteaptă 10 minute, apoi piaptănă-te. Părul tău va părea, pentru o vreme, curat.

3. Nu neglija accesoriile

Eșarfele sau bentițele sunt cea mai bună soluție atunci când ai o zi proastă pentru părul tău.

4. Ai grijă la temperatura apei

Nu e bine să speli părul cu apă fierbinte. Ai grijă să folsoești mereu apă călduță, pentru că apa fierbinte crește cantitatea de grăsime secretată de piele.

5. Împletește-ți părul

Cea mai bună soluție pentru a masca un păr cu tendințe de îngrășare este să-l împletești. Ai grijă să nu fie niște codițe prea definite, ci lasă-l mai răvășit.

 

6. Piaptănă-ți părul înainte să mergi la culcare

Este foarte important să-ți descurci părul înainte de a merge la somn, altfel acesta se va încurca și mai tare pe parcursul nopții. Dacă ai părul suficient de lung, este bine să-l ți împletit noaptea.

 

7. Schimbă-ți cărarea

Dacă îți faci cărarea pe o singură parte, acesta se va murdări mai tare de-a lungul cărării. Alternează-ți cărarea pentru a a fa părului mai mult volum.

 

8. Evită coafurile fără volum

Dacă alegi o coafură fără volum, părul tău va părea lipit de cap, murdar și uleios. Dacă părul nu are volum, tapează-l și prinde-ți părul în coc.

 

9. Curăță periile de păr

O dată pe săptămână ar trebui să le speli cu apă caldă și șampon.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *