Această cereală este un izvor bogat de colagen și întinerește organismul feminin cu până la 10 ani!

O cereală obișnuită este capabilă să compenseze deficitul de colagen din organismul feminin și să-l întinerească cu câțiva ani. Pielea, părul și unghiile dumneavoastre vor fi sănătoase și tinere!

Mâncați acest fel de mâncare măcar o dată pe săptămână – veți fi încântate de rezultat!

Încă din vechime boabele decorticate de orz au căpătat denumirea de arpacaș. Având suprafața lucioasă, ele seamănă cu perlele.

Este interesant faptul că în trecut arpacașul din orz era considerat o delicatesă, pe care nu și-o permitea toată lumea.

Orzul, cea mai bogată sursă de colagen pentru organism

În prezent gospodinele au trecut arpacașul din orz pe planurile secundare. Dar, doar orzul conține o cantitate mare de substanțe nutritive, care sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului.

Arpacașul din orz fiert este numit „terciul frumuseții”, deoarece doar această cereală conține o cantitate enormă de lizină – aminoacidul care participă activ la sinteza colagenului.

Toată lumea știe că colagenul contribuie la menținerea elasticității pielii, împiedicând formarea ridurilor.

Însă, un alt motiv de a include arpacașul din orz în meniul dumneavoastră este cantitatea mare de vitamine pe care acesta le conține: A, PP, E și vitaminele grupului B.

Consumul regulat al terciului din arpacaș nu contribuie doar la menținerea frumuseții pielii, ci și la scăderea ponderală! Acest aliment sățios și hipocaloric este bogat în celuloză (necesară pentru peristaltica intestinală normală) și proteine.

Ingrediente:

– 1 pahar de arpacaș din orz,
– 1 litru de apă,
– 2 litri de lapte.

 

Cum se prepară?

1. Acoperiți arpacașul cu apă și lăsați-l să se înmoaie peste noapte.

2. Spălați-l și acoperiți-l cu laptele călduț.

3. Aduceți terciul până la punctul de fierbere, după care acoperiți-l cu un capac și fierbeți-l pe bain-marie pe parcursul a 3 ore.

 

 

Terciul va căpăta o nuanță plăcută de bej și un gust de lapte înnăbușit.

Nu vă lăsați intimidate de timpul lung de preparare: va trebui să interveniți doar în prima etapă de preparare, deoarece terciul se fierbe practic de sine stătător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *