Bea apă pe stomacul gol în fiecare dimineață – 6 beneficii incredibile pentru sănătate

Obiceiul modest de a bea apă este vital pentru corpul tău: îți trezește sistemul digestiv,

Obiceiul modest de a bea apă este vital pentru corpul tău: îți trezește sistemul digestiv, îi dă și pielii un aspect strălucitor, îți stimulează sistemul imunitar și îți pregătește tonusul pentru o zi excepțională. Să vedem ce alte beneficii are apa băută pe stomacul gol.

 

1. Ajută la pierderea în greutate

 

Bea apă pe stomacul gol în fiecare dimineață: nu numai că te va ajuta să-ți hidratezi corpul după o noapte lungă de somn, dar apa rece îți poate stimula metabolismul și ar putea ajuta la arderea mai multor calorii pe parcursul zilei.

 

 

Consumul apei înainte de mese te poate face să te simți mai plin și astfel, să mănânci mai puțin, ceea ce reduce aportul caloric și poate duce la o pierdere în greutate mai semnificativă.

 

Menținerea hidratării ajută la menținerea unui metabolism adecvat și la arderea mai multor calorii pe parcursul zilei.

 

2. Ajută la prevenirea pietrelor la rinichi

 

 

Când ești deshidratat, urina ta devine concentrată, ceea ce duce la formarea pietrelor la rinichi.

 

Consumând o cantitate suficientă de apă pe parcursul zilei, poți menține urina diluată și poți reduce riscul de dezvoltare a pietrelor la rinichi.

 

Unele studii au constatat că băutul apei pe stomacul gol poate reduce nivelurile de copeptin, un marker al bolii cronice de rinichi.

 

 

3. Îmbunătățește imunitatea

 

Un studiu recent sugerează că apa ar putea fi cheia pentru întărirea sistemului tău imunitar.

 

Studiul a implicat 24 de bărbați și 31 de femei cărora li s-a cerut să bea 550 ml de apă în decurs de două ore de la trezire și alte 550 ml de apă cu două ore înainte de culcare. Rezultatele au fost impresionante.

 

Acest model de suplimentare cu apă crește temperatura corpului și îmbunătățește funcția rinichilor, reducând azotul ureic din sânge și diluând materialele de deșeuri din sânge.

 

4. Crește nivelul de energie

 

Deshidratarea poate afecta și funcția cognitivă și starea de spirit, ceea ce poate avea impact negativ asupra activităților noastre zilnice. Cercetările au arătat că băutul apei pe stomacul gol poate ajuta corpul să funcționeze mai eficient și poate preveni sau îmbunătăți simptomele bolilor asociate cu vârsta.

 

Mai mult, poate scădea osmolaritatea plasmei, ceea ce înseamnă că substanțele chimice din sânge devin mai diluate și pot duce la îmbunătățirea nivelului de energie și la funcționarea generală a corpului.

 

Apa alcalină (cu un nivel de pH mai mare decât apa obișnuită) poate ajuta corpul să mențină un nivel de pH mai echilibrat, îmbunătățind energia și metabolismul.

 

4. Ajută la prevenirea anemiei

 

Conform unui studiu, consumul regulat de apă pe stomacul gol poate crește nivelul de hemoglobină și poate ameliora anemia.

 

Printre simptomele anemiei găsim și oboseala, slăbiciunea și dificultățile de respirație. Lăsată netratată, anemia poate avea consecințe grave pentru sănătate.

 

În cazuri severe, anemia poate duce la insuficiență cardiacă, deteriorarea cognitivă și chiar moarte. Nu lăsa această afecțiune să se instaleze: asigură-te că beți un pahar de apă în fiecare dimineață.

 

5. Pentru piele și păr

 

Potrivit medicinei tradiționale Ayurveda, apa băută pe stomacul gol hidratează corpul și elimină toxinele, astfel îmbunătățind aspectul pielii și a părului.

 

Consumul de apă poate ajuta la prevenirea uscării pielii și a părului, care poate fi cauzată de deshidratare. Prin menținerea hidratării, poți menține elasticitatea și suplețea pielii și poți preveni ruperea părului și vârfurile despicate.

 

În concluzie, consumul de apă pe stomacul gol poate avea multiple beneficii pentru sănătate, de la prevenirea deshidratării și a pietrelor la rinichi, până la îmbunătățirea funcției imunitare, a nivelului de energie și a aspectului pielii și părului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *