“Cafeaua de pătrunjel”, o licoare miraculoasă! – Rețeta de succes a doctorului nutriționist Virgiliu Stroescu.

Doctorul Virgiliu Stroescu este medic endocrinolog, specialist în nutriție și alimentație sănătoasă, fost cercetător științific și veterinar.

Are o experiență îndelungată în ceea ce privește conservarea sănătății și prevenirea bolilor cu ajutorul unei diete corecte.

Într-o emisiune televizată acesta a împărtășit o rețetă de succes pe care o folosește el însuși, dar și alți profesori universitari.

Se numește „Cafeaua lui Virgil” și se prepară nu din boabe de cafea, ci din pătrunjel. Rețeta este foarte simplă și de efect.

Ingrediente:
 2-3 legături de pătrunjel verde,
 1 lingură de miere de albine,
 1 lămâie bio,
 1 lingură de ulei de măsline,
 1/2 litru de apă.

Cum se prepară?
> Pătrunjelul se alege, se spală, se rupe bucăți mici și se pune în blender.
> Se adaugă mierea de albine, sucul de lămâie (sau lămâia tocată mărunt, cu tot cu coajă, fără sâmburi, dacă este bio), uleiul de măsline și apa.

> Se mixează câteva secunde, până la omogenizare.
> Rezultă un suc verde intens, „ca mătasea broaștei”.
> Se bea 1 ceașcă de cafea de pătrunjel (1 pahar), zilnic.

Doctorul Virgiliu Stroescu o consideră un tonic excepțional, cu efecte revitalizante atât la nivel fizic, cât și psihic. La 20-30 de minute după ce bei un pahar din acest suc, „indiferent de cât ești de obosit sau trist, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”.

Pătrunjelul este foarte bogat în vitamina C.
30 de grame de pătrunjel pot acoperi 54% din doza zilnică de vitamina C, 14% din doza zilnică de vitamina A, 12% din acid folic, 10% din doza zilnică de fier.

Este o sursă bună de minerale: cupru, potasiu, magneziu, calciu, magneziu, mangan, fosfor, zinc. Conține fibre, vitaminele B1 și B3, uleiuri volatile (miristicină, limonen, eugenol, alfa-tujen) și flavonoide (apiină, apigenină, crisoeriol, luteolină).

Uleiurile volatile pe care le conține au proprietăți antitumorale, în special la nivelul plămânilor. Acestea neutralizează anumiți carcinogeni regăsiți în fumul de țigară și în fumul produs de cărbunii utilizați la grătar.

Datorită faptului că acționează împtoriva radicalii liberi, pătrunjelul este un aliment important în prevenirea aterosclerozei, cancerului, diabetului și astmului.

Vitamina C este un antiinflamator puternic, util în osteoartrită și artrită reumatoidă. Întrucât ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, pătrunjelul previne răcelile și infecțiile recidivante ale urechii.

Datorită acidului folic, pătrunjelul protejează vasele de sânge și reduce riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral la persoanele care suferă de ateroscleroză sau diabet. Această vitamină previne de asemenea cancerul de colon și cervical.

Pătrunjelul verde amestecat cu suc de lămâie și ulei de măsline activează puternic sistemul imunitar și, în plus, combate direct foarte multe specii de bacterii și ciuperci parazite. Se recomandă această combinație mai ales în cazurile de infecții recidivante, imunitate slăbită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *