Cat timp poti pastra la frigider toba, piftia sau salata de boeuf. Foarte multe gospodine fac această greseala

Gătite de gospodine în propriile bucătării, preparatele trebuiesc păstrate în condiții optime, altfel ajung în coșul de gunoi.

 

Pentru a avea masa de Crăciun îmbelșugată, gospodinele pregătesc nenumărate preparate tradiționale: salată de boeuf, tobă, piftiae și multe alte bunătățuri. Însă, ne fiind servite imediat acestea riscă să se degradeze. Iată cum le poți păstra la frigider cât mai mult timp. Evită să faci această greșeală dacă nu vrei ca preparatul tău să ajungă la coș.

 

Cât rezistă la frigider salata de boeuf, toba sau piftia?

Preparatele proaspete realizate în casă, fără niciun fel de conservanți nu rezistă foarte mult, nici măcar în frigider. scrie fanatik.ro

 

Acest lucru se aplică și în cazul tobei de porc, care nu poate fi ținuță prea mult la rece, oricât de bine ar fi fost fierte organele din care a fost preparată.

Multe dintre gospodine fac o greșeală care le constă uneori preparatul în totalitate, acela de a-l pune la păstrare în frigider, fără ca acesta să fie afumată

 

Sfatul pentru a nu se degrada după gătire este acela de a acoperi cu un prosop gros toba, evitând astfel mucegaiul.

 

Recomandat este ca toba să fie păstrată la frigider maxim o săptămână după ce a fost începută, iar dacă se dorește consumarea în restul anului, congelatorul este soluția ideală.

 

Ce nu trebuie să faci niciodată când vine vorba de salata de beof?

La capitolul salată de boeuf, gospodinele trebuie să rețină că niciodată aceasta nu trebuie pusă neacoperită în frigider.

 

De asemenea, nu se servește după mai mult de 48 de ore de la preparare, deoarece se crează o crustă. Acesta este semnul că maioneza nu mai este bună de mâncat.

Friptura de porc, un alt aliment care prezintă un risc ridicat de alterare, nu se ţine mai mullt de 48 de ore la rece.

 

Secretul piftiilor servite și după 5-6 zile

După masa plină din prima zi de Crăciun, gospodinele trebuie să aibă în vedere și piftiile care se strică imediat.

 

Pentru păstrarea și după 5-6 zile de la preparare, secretul constă într-un container închis (cutie de plastic, formă de sticlă sau ceramică acoperită cu folie alimentară de plastic).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *