Cât timp se fierb sarmalele în oala de lut. Secretul pentru un gust special, ca pe vremea bunicii

Ingrediente sarmale în oala de lut

Dacă vrei să îți răsfeți familia și musafirii cu o porție de sarmale ca la mama acasă, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

 

1/2 de kilogram de carne de porc

1/2 de kilogram de carne de vită

200 de grame de slănină afumată tăiată felii

2 verze murate

2 linguri de untură de porc

1 cană de orez

3 cepe

2 ardei grași

1 ou

1 lingură de boia de ardei dulce – opțional

1 linguriță de chimen măcinat

2 linguri de cimbru uscat

3 roșii

4 litri de borș

1 sticlă de vin alb

5 linguri de pastă de tomate

sare și piper – după gust

Trucuri de la bunica. Cât timp se fierb sarmalele în oala de lut

Înainte de a începe întregul proces, nu uita să pregătești oala de lut așa cum se cuvine. Dacă nu vrei să crape în timp ce stă în cuptor, scufundă vasul în apă rece timp de cel puțin o jumătate de oră.

După ce vei amesteca ingredientele pentru compoziție, vei asambla fiecare sarma și o vei așeza cu grijă în vas, este momentul preparătii termice.

Cât timp se fierb sarmalele în oala de lut? Vasul se pune în cuptorul rece (altfel va crăpa) și se setează la o temperatură de 130-140 de grade Celsius. Sarmalele se lasă la fiert timp de o oră și jumătate.

 

După ce se oprește focul, oala trebuie lăsată să se răcească vreme de câteva ore. După ce este scoasă, se pune la rece, într-o pivniță sau o cămară. Lasă oala să se „odihnească” până a doua zi.

Separat, se amestecă întreaga cantitate de vin cu cele cinci linguri de pastă de tomate și se toarnă apoi totul peste sarmale.

Se pun din nou pe foc și se fierb timp de 20 de minute la foc mic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *