Ce să nu faci dacă frunzele de mușcate se usucă iarna. Fiecare gospodină ar trebui să știe

Cultivarea florilor este o afacere plăcută care necesită atenție și experiență. Există o întreagă mare de nuanțe: unele flori au nevoie de îmbrăcăminte de top iarna, altele nu. Alții pot fi udați aproape o dată pe lună. Este posibil ca acesta este motivul pentru care cei mai rezistenti stau cel mai adesea pe pervazuri – muscate, de exemplu.

Se întâmplă că chiar și culturile atât de nepretențioase încep să acționeze. Vă vom spune ce nu trebuie să faceți dacă frunzele mușcatei se usucă și cad iarna.

 

1. Nu trebuie să intrați în panică. Acest lucru este destul de normal pentru plantele de interior în perioada toamnă-iarnă. Acesta este modul în care plantele reacționează la orele scurte de lumină și la aerul uscat din interior.

2. Nu este nevoie să ajutați planta să păstreze verdeața, fie și doar pentru că va mai fi tăiat primăvara.

3. Nu încercați să înlocuiți lumina care îi lipsește plantei cu pansament superior. Soarele de iarnă este zgârcit de căldură și apare rar la ferestre. Prin introducerea unei porții sau două de lichid nutritiv, riscați să cufundați floarea într-o descurajare rară și totul pentru că principalele procese biochimice din timpul iernii încetinesc cumva.

4. Nu este nevoie să udați planta cu peroxid de hidrogen sau alți activatori. Lasa muscata sa se odihneasca pana la primavara.

 

5. Nu este nevoie să tăiați planta iarna. Desigur, cu cât este mai puțin frunziș pe o mușcate, cu atât îi este mai ușor să facă față disconfortului. Dar, în același timp, zona de evaporare va scădea, ceea ce poate duce la putrezirea rădăcinilor în timpul revărsării.

Cum să ajuți muscatele

Doar lăsați ghiveciul în pace, de preferință în sud sau est. Udați când solul este uscat până la 1 cm adâncime și smulgeți în mod regulat frunzele uscate și care cad.

Pur și simplu nu există nicio altă cerință pentru ca mușcatele să supraviețuiască iernii și să rămână sănătoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *