Cea mai gustoasă tobă de porc din câte ați mâncat până acum!

Nu există Crăciun fără o tobă de porc gustoasă! Vă prezentam o rețetă tradițională de tobă care se prepară foarte repede și are un gust deosebit! Merită ca anul acesta să o încercați.

Pentru toba de porc traditionala se curata bine stomacul de porc de membrana interioara. Cea mai simpla metoda, si cea recomandata, este curatarea cu sare grunjoasa.

 

Dupa ce se freaca bine, se spala si se lasa o ora in apa cu otet si ceapa taiata felii, pentru neutralizarea mirosului. Scoatem apoi stomacul si il clatim bine.

 

In cazul in care cumparati stomacul de porc pentru toba, il puteti gasi in macelarii gata curatat.

 

Iata cum se prepara toba de porc!

Ingrediente:
– 2 urechi de porc,
– o limba de porc,
– 2 rinichi de porc,
– 1 inima de porc,
– 300 gr sorici,
– 1 bucata muschi de porc,
– 500 gr pulpa de porc,
– 250 gr slanina cu carne,
– 4 catei de usturoi,
– foi de dafin,
– sare,
– piper boabe,
– piper macinat.

Mod de preparare:

1. Se pun la fiert toate organele (urechile,limba,rinichii,inima), soriciul, muschiul, pulpa si slanina. Se adauga boabele de piper, sare dupa gust si foile de dafin. Dupa ce au dat in fiert, se lasa la fiert o ora.

2. Se scot si se lasa sa se raceasca. Se curata limba de pielita alba. Se toaca totul cubulete mai mari, se pune intr-un vas si se adauga usturoiul pisat, sare si piper macinat, dupa gust si doua polonice cu zeama in care au fiert.

3. Se umple stomacul cu compozitie si se coase deschizatura. Pentru a fi sigur ca nu se sparge toba, se poate introduce intr-o bucata de dres, prinzand bine la capete.

4. Se pune pe foc zeama in care au fiert organele si cand da in clocot, se pune toba. Se lasa la fiert 30 minute. Din cand in cand se inteapa cu un ac de cusut mai mare.

5. Se scoate din zeama cu o paleta, se aseaza intr-un lighean, se pune un fund de lemn rotund peste ea si o greutate.

6. Toba de porc se lasa la rece pana a doua zi. Se poate lasa si mai mult, important este sa stea la rece. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *