Ceaiul de pătrunjel, remediu eficient împotriva picioarelor umflate!

Picioarele umflate și senzația de greutate la nivelul gambelor sunt simptome destul de des întâlnite. Știai că ceaiul de pătrunjel poate să te ajute?

Umflarea picioarelor este frecvent întâlnită atunci când petreci multe ore pe scaun, în picioare sau dacă ai un zbor lung cu avionul.

Însă, tot acest simptom mai poate să fie cauzat de: circulația sanguină deficitară, ciclul menstrual, îngrășat, dieta nesănătoasă, sarcină, o umiditate crescută în aer, temperaturi foarte ridicate sau extrem de variate.

Acest simptom poate să fie foarte supărător și dureros. Ca să relaxezi picioarele este recomandat să stai întinsă cu picioarele puțin mai ridicate pe o pernă, permițând astfel o bună circulație a sângelui.

Pe lângă această soluție adesea recomandată, mai poți să consumi un ceai de pătrunjel, deoarece are efect diuretic și ajută la ameliorarea acestui simptom.

Beneficiile ceaiului de pătrunjel

Conținutul ridicat de potasiu și sodiu pe care-l furnizează corpului ajută la ameliorarea picioarelor umflate, în special atunci când ceaiul este consumat zilnic.

Ceaiul de pătrunjel stimulează fluxul urinar și reglează tensiunea arterială.

Spre deosebire de alte diuretice naturale care scad nivelul de potasiu în corp, ceaiul de pătrunjel nu va avea acest efect, deoarece este foarte bogat în acest mineral.

Pentru a obține rezultate foarte bune, folosiți pătrunjel crud și cât mai natural. Se pot folosi atât frunzele, cât și rădăcinile.

Dr. John R. Christopher, un medic naturopat recunoscut în Statele Unite ale Americii, recomandă un consum zilnic de ceai de pătrunjel sau pătrunjel crud în salate, în special pentru ameliorarea picioarelor umflate și a edemelor.

Cum se prepară?

1. Se dă în clocot o jumătate de litru de apă și se adaugă 5 lingurițe de pătrunjel tocat.

2. Se fierb împreună timp de 5 minute, după care se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se răcește și se strecoară.

Mod de utilizare

Se consumă acest ceai de trei ori pe zi. După cateva zile se vor observa rezultate semnificative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *