Ceaiul verde pentru slăbit – Cum ajută? Câte căni să bei?

Ceaiul verde este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru scăderea în greutate. Consumul său zilnic are multe beneficii dovedite pentru sănătate.

Dar cum funcționează ceaiul verde pentru pierderea în greutate? Câte căni de ceai verde ar trebui să bei pe zi pentru a pierde kilogramele? Această postare răspunde la toate întrebările dumneavoastră:

 

Cum vă ajută ceaiul verde să slăbiți

? Ceaiul verde este sărac în calorii

O cană de ceai verde conține doar 2 calorii și 0,47 g carbohidrați. Este o băutură naturală care durează doar 5-7 minute pentru a-l prepara.

? Ceaiul verde conține catechine benefice

Ceaiul verde conține polifenoli cunoscuți sub numele de catechine. Există patru tipuri de catechine găsite în ceaiul verde – epicatechin (EC), epicatechin-3 gallate (ECG), epigallocatechin (EGC) și epigallocatechin-3 gallate (EGCG).

De obicei, ceaiul verde conține aproximativ 51,5 până la 84,3 mg / g de catechine. Galatul de epigalocatechină (EGCG) reprezintă 50% -80% din totalul catechinelor din ceaiul verde.

EGCG din ceaiul verde are proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare, anti-obezitate, anti-cancer și antioxidante.

 

Catechinele ajută la scăderea nivelului de grăsime abdominală, colesterol total, zahăr din sânge și insulină din sânge. Oamenii de știință cred că ceaiul verde EGCG suprimă genele care stimulează sinteza grăsimilor și lipoliza indusă (descompunerea grăsimilor).

Linia de fund – Galatul de epigalocatechină (EGCG) este cel mai puternic antioxidant găsit în ceaiul verde. Ajută la scăderea inflamației, a IMC, a zahărului din sânge, a TA crescută și a colesterolului.

Ceaiul verde conține cafeină care arde grăsimile

Alături de catehine, ceaiul verde conține cofeină care arde grăsimile. Cofeina influențează echilibrul energetic prin creșterea consumului de energie (calorii arse) și scăderea aportului de energie. Crește termogeneza și oxidarea grăsimilor.

 

? Ceaiul verde mărește metabolismul grăsimilor

Ceaiul verde poate ajuta la stimularea metabolismului. Catechinele din ceaiul verde sunt antioxidanți. Antioxidanții ajută la eliminarea toxinelor din organism. Acest lucru, la rândul său, ajută la reducerea stresului oxidativ și a riscului de sindrom metabolic.

Ceaiul verde suprimă apetitul

În afară de creșterea oxidării grăsimilor și reducerea absorbției grăsimilor, catechinele din ceaiul verde și cofeina suprimă, de asemenea, apetitul. Oamenii de știință suedezi au descoperit că consumul de ceai verde ar putea ajuta la creșterea nivelului de sațietate. Oamenii de știință au descoperit că băuturile care conțin catehine e, cofeină și fibre dietetice au contribuit la suprimarea poftei de mâncare.

Ceaiul verde ajută la pierderea grăsimii abdominale

Grăsimea abdominală este o problemă obișnuită în zilele noastre. Mai mult, aceasta este legată de diabet, boli cardiovasculare și anumite tipuri de cancer.

Ceaiul verde ajută la reducerea circumferinței taliei la persoanele cu sindrom metabolic. Consumul regulat de ceai verde a arătat o reducere mai mare a grăsimii viscerale decât greutatea corporală totală.

Extractul de ceai verde este bogat în catechine. Administrarea extractului de ceai verde ajută la reducerea grăsimii abdominale, a greutății corporale totale, a colesterolului LDL și a tensiunii arteriale crescute.

 

? Ceaiul verde reglează genele obezității

Interesant este că oamenii de știință au descoperit că ceaiul verde ar putea regla genele legate de obezitate. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că extractul de ceai verde a indus arderea țesutului adipos alb. Acest lucru, la rândul său, a contribuit la reducerea obezității.

 

 

Extractul de ceai verde inhibă expresia proteinelor implicate în inflamație prin îmbunătățirea funcției de barieră intestinală. Într-un alt studiu, ceaiul verde a scăzut expresia genelor care cauzează depunerea grăsimilor.

 

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că majoritatea acestor studii sunt efectuate pe modele animale. Sunt necesare mai multe cercetări pe subiecți umani pentru a cunoaște mecanismul molecular exact al proprietăților de slăbire a ceaiului verde.

 

? Ceaiul verde îmbunătățește performanța sportivă

Exercițiul regulat este foarte important pentru slăbirea sănătoasă și durabilă. Mulți oameni nu pot să se antreneze pentru o perioadă lungă de timp, deoarece le lipsește puterea și rezistența. Consumul ceaiului verde înainte de a vă antrena poate rezolva acest lucru.

Extractul de ceai verde ajută la îmbunătățirea capacității de rezistență musculară.

 

? Cofeina ceaiului verde ajută la menținerea pierderii în greutate

A slăbi este un lucru; a-ți menține greutatea este un alt lucru. Menținerea pierderii în greutate este mai dură decât pierderea în greutate. Dar câteva studii demonstrează că ceaiul verde te poate ajuta.

Care este cel mai bun moment pentru a bea ceai verde

Cel mai bun moment pentru a bea ceai verde este imediat după trezire și înainte de mese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *