Ceapă verde pentru iarnă în recipiente ușor de depozitat. O metodă eficientă și testată!

Ceapa verde este bogată în substanțe nutritive care rămân în ea atunci când este depozitată corespunzător.

Astăzi vă vom prezenta o modalitate prin care puteți menține ceapa verde pentru iarnă, la fel de proaspătă, suculentă și aromată ca și în timpul primăverii și verii.

Ingrediente:

– ceapă verde,

– recipiente de plastic.

 

Mod de preparare:

1. Curățați și spălați foarte bine ceapa verde și lăsați-o puțin să se scurgă.

 

2. Tăiați ceapa mărunt sau în felii, așa cum obișnuiți să o utilizați în mâncărurile dumneavoastre.

 

3. Transferați ceapa verde tăiată mărunt în recipiente, încercând să nu o presați prea tare.

Puteți folosi orice fel de recipiente doriți, dar cele mai practice sunt cele cu formă pătrată, deoarece pot fi aranjate mai compact în congelator.

 

Este important ca recipientele să aibă gura de la capac mai largă pentru a facilita introducerea și scoaterea cepei din ele.

 

4. După ce ați umplut recipientele, închideți-le bine cu capace și depozitați-le în congelator.

 

Când aveți nevoie de ceapă verde, puteți scoate câtă cantitate doriți și să o utilizați în preparatele culinare.

 

Spor la treabă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *