Cine este Alexia, copila careia doctorii din Iasi i-au replantat bratele dupa o operatie de 20 de ore

Alexia Tudose, o tanara de 15 ani care a suferit amputarea bratelor dupa un accident tragic in Pascani, a avut sansa de a-si continua viata normala datorita interventiei unei echipe de medici de la Spitalul pentru Copii „Sfanta Maria” din Iasi. Dupa o operatie care a durat 20 de ore, medicii au reusit sa replanteze bratele tinerei.

 

Alexia, in varsta de 15 ani, face parte din ansamblul folcloric care a fost implicat intr-un accident in noaptea de vineri spre sambata, cand un autocar cu 35 de persoane, dintre care 15 adolescenti, s-a rasturnat la Pascani din cauze care inca sunt necunoscute. Din totalul de 27 de persoane ranite in accident si transportate la spital, Alexia si Elena au suferit leziuni grave. In cazul Alexiei, medicii au fost nevoiti sa-i amputeze ambii brate.

A intra insa pe mana doctorilor de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi, iar acestia au reusit, realmente, o minune.

 

Primul care a anuntat miracolul a fost chiar tatal adolescentei, care a venit intr-un suflet de la Londra, unde se afla la munca, pentru a fi alaturi de fiica lui.

 

Dragii mei, doresc sa va anunt ca rugamintile voastre catre bunul Dumnezeu au dat rezultate. Minunea s-a intamplat. Alexia tocmai a iesit din operatie. Operatia este reusita, dupa aproape 20 de ore. Are ambele brate la loc. Totul va fi bine”, a scris Florin Tudose, tatal copilei, pe pagina sa de Facebook, in miezul noptii de sambata spre duminica.

Tatal Alexiei a postat si un clip cu fiica sa, in care aceasta canta o piesa, in cadrul unui festival, potrivit Ziarului de Iasi.

 

Alexia se va recupera in proportie de 85%

Medicii condusi de doctorul Sidonia Susanu au reusit un adevarat miracol duminica dimineata, cand au terminat operatia care s-a intins pe perioada a 20 de ore si in urma careia i-au replantat Alexiei ambele brate, amputate in urma accidentului de sambata, de la Pascani.

 

Din echipa medicala au facut parte trei medici anestezisti, doi medici ortopezi, cinci medici chirurgi plasticieni, dar si un numar foarte mare de asistente, infirmiere si brancardieri.

 

“Din fericire, pana in acest moment, putem spune ca interventia chirurgicala a fost un succes. S-a reusit replantarea celor doua membre superioare, unul amputat, iar celalalt devascularizat. Fetita este in prezent detubata, respira singura si prognosticul este unul bun. Va mai avea nevoie de interventii chirurgicale de reconstructie ulterioara si de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept”, a declarat medicul primar Sidonia Susanu.

“Dupa finalizarea acestor interventii, cu un program sustinut de kinetoterapie, si fizioterapie in mod particular, recuperarea va fi in procent de aproximativ 85%”, a mai spus doctorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *