Cofeina și sănătatea ta

Este bine cunocut faptul că a devenit un obicei bine înrădăcinat al marii majorități ca în fiecare dimineață să ne oprim la magazinul din colț, la cafeneaua ce ne intersectează calea către locul de muncă sau în orice alt loc ce o comercializează și să cumpărăm o cafea, două sau mai multe.

Puțini știu însă sau, deși știu nu vor să accepte că această băutură consumată si atât de adorată de noi nu are beneficiile pe care noi le am auzit mai tot timpul.

Cafeau care ne trezește dimineața si oferă senzație de energie va duce după scurt timp la oboseală, moleșeală, nervoziate, conducând la repetarea acțiunii, adică încă o cafea.

 

Studiile de specialitate afirmă :,, cofeina paralizează puterea de absorbție a intestinelor, a rinichilor, cauzează contracții ale inimii, accelerând oboseala. Cafeaua suprastimulează  glandele stomacului care produc și secretă acid clorhidric,,.

Ce este de fapt greșit în cafeași bătuturile pe bază de cola:Aceste substanțe ca și alcoolul și tutunul acționează ca stimulenți. Cofeina în cafea epuizează glandele sprarenale, având o reacție ca atunci când consumăm zahăr. O creștere a energiei este înlocuită cu diminuarea de energie și moleșeală. Se formează un cerc vicios  de stimul și depresie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *