Cu aceste 8 simptome putem recunoaște la timp TROMBOZA la nivelul picioarelor!

Din păcate, tromboza la picioare nu este atât de rară. Multe persoane suferă în fiecare zi de așa-numitul picior trombotic.

Ar trebui să știm cu siguranță cele mai frecvente simptome, astfel încât să putem acționa rapid.

Cum să recunoaștem tromboza?
Tromboza la picioare apare atunci când stai nemișcat prea mult timp. De exemplu, dacă sunteți bolnav pentru o lungă perioadă de timp și trebuie să vă întindeți în pat, faceți zboruri mai lungi sau stați la birou câteva ore.

Ce se întâmplă exact?
Un fel de congestie (cheag) se dezvoltă în vene – sângele nu mai poate curge la fel de bine în acest moment. Dacă acest lucru nu este contracarat, sângele se acumulează în vene.

Un picior trombotic nu trebuie neapărat să fie asociat cu durerea, dar există unele simptome pe care ar trebui să le urmărim cu atenție. Deci, putem acționa direct și rapid în caz de urgență.

Simptome pentru tromboză:
 un picior se umflă repede,
 o senzație grea sau durere la picior,
 decolorarea pielii de pe picior (albăstruie),
 piele strânsă care devine roșiatică și strălucitoare (și se văd venele).

Alte simptome care pot apărea:
 un picior alb,
 sensibilitate sau durere la ambele picioare,
 durere asemănătoare genelor la gambă,
 durere la mers care se oprește când stai nemișcat.

Vindecare
Este important ca un picior trombotic să fie tratat rapid, deoarece este posibil ca cheagul să se slăbească dintr-o dată și să intre in plămâni prin vene. În cel mai rău caz, acest lucru poate duce la o embolie pulmonară, care pune viața în pericol.

Așa că, acțiunea rapidă este la ordinea zilei! Din fericire, un picior trombotic poate fi tratat cu bine. Dacă cheagul de sânge este prezent în partea inferioară a piciorului (vitelul), un ciorap de sprijin este de obicei suficient.

Prevenție 
Desigur, este întotdeauna mai bine să prevenim un picior trombotic de la început. Asta înseamnă să facem mișcare.

Fumatul și consumul multor mese grase sunt, de asemenea, factori de risc. Deci, ar trebui să nu mai facem asta, cât de repede putem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *