Cum faci slănină la saramură. Rețetă ușoară, ca la țară

Slanina este un aperitiv foarte popular. Poate încerci această rețetă delicioasă:

Ingrediente: 1.5 kg de slanina sau piept de porc, 10-12 catei de usturoi.

Pentru saramura: 1 litru de apa; 8 linguri de sare de muraturi, 3-4 foi de dafin; 4-5 boabe de piper negru; 4-5 boabe de ienibahar.

Mod de preparare:

1. Pregatiti mai intai saramura: turnati apa intr-o oala, adaugati sare, foi de dafin, piper boabe, ienibahar si amestecati.

2. Din momentul in care saramura incepe sa clocoteasca, mai fierbeti-o 3-4 minute. Sarea trebuie sa se dizolve complet.

3. Lasati saramura sa se raceasca complet.

4. Spalati bine slanina.

5. Apoi portionati-o in bucati pentru a va incadra mai usor in borcan.

6. Tocati usturoiul in felii subtiri.

7. Adaugati putin usturoi in interiorul borcanului. Puneti pune si cateva bucati de slanina cu fata in jos si presarati peste fiecare strat de slanina cu un strat de usturoi.

8. Se toarna saramura rece in recipient, astfel incat slanina sa fie complet acoperita. Adaugam si frunze de dafin si piper.

9. Acoperiti borcanul cu un capac si lasati-l sa stea la temperatura camerei timp de 2 zile. Apoi punem borcanul la frigider pentru inca 2 zile.

10. Dupa cele 4 zile scoatem slanina din saramura.

11. Uscati bucatile de slanina cu prosoape de hartie.

12. Infasurati fiecare bucata de slanina in hartie de copt sau folie. Se pastreaza la congelator. Cand doriti alegeti doar o bucata de slanina, lasati-o sa se dezghete in frigider, o feliati si puteti servi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *