Cum să scapi de durerea de sciatică? Remedii la domiciliu care funcționează mai bine decât pastilele pentru durere!

Termenul de sciatică descrie simptomele durerii de picioare, care pot include furnicături, amorțeală sau slăbiciune. Durerea are originea în partea inferioară a spatelui și călătorește pe nervul sciatic mare din spatele fiecărui picior. Nervul sciatic este cel mai mare nerv din organism, format din rădăcini nervoase individuale care încep prin a se ramifica din coloana vertebrală în partea inferioară a spatelui, apoi se combină pentru a forma nervul sciatic. Simptomele de sciatică apar atunci când nervul sciatic mare este iritat sau comprimat. Cele mai frecvente cauze ale sciaticii sunt problemele lombare, cum ar fi hernia de disc, boala degenerativă a discului și disfuncția articulației sacroiliace.

Durerea sciatică poate varia de la rară și iritantă la constantă și debilitantă. Simptomele se bazează de obicei pe localizarea nervului ciupit. Sciatica se caracterizează prin unul sau mai multe dintre următoarele simptome:

 

Durere constantă doar pe o parte a feselor sau a piciorului

Durere care este mai gravă atunci când stai

Durere de picior care este descrisă ca furnicături, arsură sau arsuri

Slăbiciune, amorțeală sau dificultăți de a mișca piciorul, piciorul și degetele de la picioare

O durere ascuțită care poate îngreuna statul în picioare sau mersul

Durere care iradiază în josul piciorului, în picior și degetele de la picioare

Remedii naturale pentru durerea de sciatică

Viața cu sciatică face ca gestionarea durerii să fie o prioritate. Deși sunt disponibile analgezice, există mai multe modalități naturale de a ajuta la gestionarea și reducerea durerii, sporind în același timp mobilitatea și flexibilitatea pentru a vă ajuta să vă readuceți pe picioare.

1. Ierburi și Uleiuri

Nu există nimic mai bun decât medicina naturii. Prepararea ceaiurilor din ierburi proaspete sau uscate și condimente, inclusiv mentă, turmeric și busuioc poate ajuta la ameliorarea durerii. Uleiurile esențiale precum lavandă, ienupăr, eucalipt și rozmarin pot fi aplicate local pentru a calma durerea din exterior. Dar nu este vorba despre orice tip de ulei, ci despre cele mai pure uleiuri, pentru a putea beneficia la maximum de proprietățile lor curative. (Dacă sunteți interesați să aflați mai multe despre aceste uleiuri și de unde pot fi achiziționate, scrieți în comentarii SUNT INTERESAT DE ULEIURI și vă voi ajuta).

2. Acupunctura

Acupunctura stimulează fluxul de energie în organism și îmbunătățește funcționarea corectă a nervilor. Primul tratament poate fi suficient pentru a simți o ușurare sau poate doriți să încercați câteva ședințe. Acupunctura este folosită pentru a trata multe afecțiuni de sănătate, inclusiv migrene și stres.

 

3. Somn

Somnul este esențial pentru ca organismul să se vindece. Permite nervilor să se relaxeze și să se echilibreze pentru a se reconstrui și întări. Organismul are nevoie de suficient somn pentru a menține un corp și o minte sănătoase.dormind pe spate

 

4. Ajustări chiropractice

Studiile au arătat că ajustările chiropractice au niveluri diferite de eficacitate în tratarea sciaticii, dar mulți pacienți au experimentat o ameliorare semnificativă a durerii. Vizitarea unui chiropractician poate ajuta la restabilirea mobilității, îmbunătățirea funcției, reducerea inflamației, reducerea durerii și susținerea vindecării naturale.

5. Masaj

 

Masajele profunde au demonstrat succes în tratamentul spasmelor musculare, durerii și amorțelii. Utilizarea uleiurilor infuzate cu plante medicinale și a uleiurilor esențiale poate ajuta la relaxarea și ameliorarea durerii musculare.

 

6. Temperaturi alternative

Nervul sciatic este situat adânc în corp. Aplicați un pachet de gheață, urmat de un pachet fierbinte sau faceți o baie fierbinte. Temperaturile alternante pot stimula circulația și fluxul limfatic, reducând inflamația profundă și ajutând corpul să se vindece. Sărurile Epsom sau uleiurile esențiale pot fi adăugate la baie pentru ameliorarea durerii.

 

7. Yoga

Sciatica și yoga ar putea să nu pară o combinație bună, dar este important să rămâneți activ pentru a reduce durerea. Întinderile delicate ale spatelui sau yoga pot îmbunătăți procesul de vindecare prin stimularea fluxului sanguin, îmbunătățirea mobilității și întărirea mușchilor.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *