Cum să-ți cureți mintea de povara gândurilor negative?

Te-ai îmbolnăvit? Din ce cauză? Pentru că acum o zi cineva te-a acuzat de ceva. Ai alunecat și ai căzut, făcându-ți un cucui? De ce? Pentru că acum o oră cineva te-a criticat.
Te simți epuizat și nu mai ai nici un chef de viață, pentru că unul din membrii familiei tale te jignește în mod constant.

 

 

Ești speriat și eziți să începi un nou proiect, pentru că cineva ți-a spus anterior că nu ești capabil de nimic.
Ești slab. Te simți depășit.
Sufletul tău și mintea ta se află sub ocupație.
Toate evenimentele de mai sus sunt consecințe ale intoxicației psihologice cu mesaje negative.

 

Otrava de ordin psihologic compromite sistemul nostru imunitar și celelalte mijloace de apărarea ale organismului. Cu regret, oamenilor nu le poate fi interzis să critice, însă, putem refuza să ascultăm criticile, putem să nu interiorizăm. Acest lucru nu înseamnă că e cazul să reacționăm agresiv și neadecvat la orice critică. Ideea este să nu acceptăm critica răutăcioasă (cea care urmărește să ne facă doar rău, nu să ne crească moral) și să nu mai medităm asupra ei.
Să pui o barieră în calea mizeriilor cognitive este o abilitate mai dificilă decât aceea de a recunoaște persoanele toxice.

Pentru asta trebuie să-ți spui de fiecare dată când e cazul: ”Această informație nu-mi place, deci nu am nevoie de ea!” sau poți folosi, drept blocaje, expresii precum: ”Minciuni!” și ”Nu este interesant!”
Ești criticat, ești acuzat de ceva, cineva vrea să te sperie, altcineva vine cu presupuneri negative și catastrofale, cineva te face să te simți un nimeni, altcineva te jignește sau, pur și simplu, auzi niște vești/știri ce te fac anxios, răspunsurile tale interioare în toate aceste cazuri trebuie să fie: ”Nu mi-e plăcut, deci nu-mi trebuie! Minciuni! Nu este interesant!”

sursa: rânfuri pentru tine.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *