Cura cu VARZĂ MURATĂ: durează 3 zile, ajută digestia și metabolismul!

Varza murată este nelipsită de la mesele cu mâncăruri grele, pentru că simțim, instinctiv, că ne ajută digestia și metabolismul. Este un laxativ natural foarte bun, aportul de fibre alimentare pe care le conține ajutând și la slăbit.

Cura cu varză murată este o metodă ideală pentru a scăpa într-un timp scurt de câteva kilograme în plus.

Secretul verzei murate constă în cantitatea foarte mare de antioxidanți pe care îi conține, corelată cu un conținut enorm de fibre și cu un număr incredibil de mic de calorii.

Fibrele alimentare, substanțe nedigerabile, din varza murată constituie o adevărată capcană pentru grăsimile și zaharurile din alimente.

Pe lângă avantajul că topește grăsimile de prisos, varza murată e și un aliment sănătos, bogat în vitamine:
– vitamina C, întărește sistemul imunitar;
– vitamina K, importantă pentru sistemul osos și mușchi;
– vitamina B, cu proprietăți antistres.

Prezența în cantitate însemnată a calciului, potasiului și iodului din varza murată contribuie la activarea metabolismului.

Iată cum se procedează:
– Se consumă de 3 ori pe zi, dimineața, la prânz și seara, câte 200 g de varză murată, tăiată mărunt.
– Se exclud orice alte alimente.
– Se poate bea apă plată la discreție sau ceai neîndulcit.

– Cura cu varză murată durează cel mult 3 zile, altfel pot să apară probleme cu tranzitul intestinal.

– După ce timpul a expirat, se revine la alimentația obișnuită, dar progresiv: o zi de supe, o zi de legume și fructe, o zi de cereale cu lapte sau iaurt.

Cura cu moare de varză
Moarea de varză stimulează digestia și ajută la dezintoxicarea traiectului digestiv. Este un foarte bun remediu pentru a slăbi în mod natural.

Cum se procedează
Un tratament simplu și cu o eficiență remarcabilă este următorul: înainte de fiecare masă, pe stomacul gol, se beau câte 2 pahare de moare, nu mai puțin, deoarece în doze mici și medii moarea de varză este, din contră, un stimulent al apetitului.

Pe de altă parte, cele 2 pahare de moare consumate cu aproximativ 15 minute înainte de masă, vor diminua considerabil apetitul și vor face să se consume mai puțină hrană.

Precauții, contraindicații
Varza acră este contraindicată persoanelor cu hipertensiune, la care aportul de sare trebuie limitat (neajuns care se poate corecta prin desărare în apă rece).

Totodată, va fi consumată cu prudență, la început în cantități foarte mici, de persoanele care suferă de colită de fermentație și de cele cu hiper- și hipo-tiroidie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *