De ce toaletele sunt întotdeauna albe. Tu știi răspunsul la această întrebare?

Ar putea părea o idee bună să facem toalete de culoare închisă pentru a ascunde orice pete care apar atunci când folosim baia. Însă, majoritatea WC-urilor sunt albe imaculate, ceea ce pare că ar putea dubla munca. Ne-am gândit că acest lucru este mai logic decât pare.

Noi am descoperit factorii cheie pentru care majoritatea oamenilor au toalete albe acasă și suntem gata să vă împărtășim aceste infomații.

Majoritatea toaletelor sunt realizate din porțelan.

Este un material bun pentru că este dur. După ardere, suprafața devine sticloasă, impermeabilă și rezistentă la pete. În acest fel, toaletele sunt mai ușor de curățat, în ciuda faptului că sunt albe.

Porțelanul devine alb atunci când este ars la temperaturi ridicate. Există posibilitatea să faceți WC-uri în diferite culori dacă puneți un pigment înainte ca amestecul să fie uscat în cuptor. Dar, după cum vă puteți imagina, a face toalete albe simple este mai ușor și mai ieftin, deoarece înlătură câțiva pași.

Culoarea albă este asociată cu puritatea și curățenia.

 

Conform teoriei culorii, nuanțele ne afectează emoțiile în moduri diferite. Deși pot exista diferențe culturale sau de gen în modul în care percepem nuanțele, albul este de obicei asociat cu puritatea și curățenia. De aceea, băile și secțiile de spital sunt de obicei zugrăvite în alb. Dă impresia unui spațiu steril.

 

În același timp, culorile închise, precum negrul și maro, sunt adesea asociate cu ceva negativ. S-ar putea să credeți că culorile vii ar fi mai bune, dar chiar dacă provoacă sentimente pozitive, nu ne oferă un sentiment de prospețime. Și acest lucru este esențial aici.

Astfel, albul este cea mai des întâlnită culoare pentru toalete.

 

Percepția pozitivă a culorii alb o face ideală pentru o baie. Potrivit unui studiu, toaletele frumoase și ornamentate au apărut la începutul secolului al XX-lea. Dar privind gama de accesorii pe care magazinele moderne le au de vânzare, putem observa că nu a prins, precum cele clasice albe.

Toaletele albe sunt suficient de neutre și luminoase pentru a se potrivi cu orice dimensiune a băii, iar aspectul lor clasic se va potrivi oricărui design. Dimpotrivă, unul negru ar strica atmosfera spațiului și este rău pentru toaletele mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *