Despre Portugalia

Cu un peisaj superb, o cultura deosebita si cu un ritm al vietii ce te prinde in mrejele sale inca de la primul contact, Portugalia este o destinatie ideala pentru cei ce cauta romantismul, aventura sau relaxarea.

Cu posibilitatea de a traversa tara intr-o zi din nordul ce ofera un caleidoscop de peisaje superbe si continuand de-a lungul tarmului pana in sudul insorit, Portugalia iti poate oferi o multitudine de oportunitati de vacanta si intotdeauna vei gasi exact ceea ce cauti. Iar, daca acest lucru nu este de ajuns, iti mai stau la dispozitie doua arhipelaguri, Azore si Madeira, fiecare cu specificul sau, gata sa te desprinda de lumea continentala si sa te aduca intr-un univers insular de neuitat.

Lisabona, capitala tarii, este plasata pe terenul colinar din estuarul Raului Tagus, la varsarea sa in Oceanul Atlantic si, alaturi de plaje, este unul dintre principalele puncte de interes din Portugalia. In apropierea capitalei, se afla plajele din Costa Do Sol care sunt usor accesibile fie cu trenul, fie cu autobuzul. Coimbra, centrul academic al tarii, are radacini adanci ce duc pana in Evul Mediu. Universitatea sa este cea mai veche institutie academica din Portugalia, dar si una de traditie din Europa. A fost capitala si cel mai mare oras al tarii pana la dezvoltarea Lisabonei si pastreaza inca un aer istoric deosebit.

Porto, al doilea oras ca marime dupa Lisabona, este recunoscut in patrimoniul universal UNESCO pentru centrul sau istoric ce pastreaza un aer medieval pronuntat, cu numeroase muzee si galerii de arta.

Algarve, zona cea mai impresionanta a Portugaliei, este situata in sudul tarii si este un loc ideal pentru cei ce prefera activitatile in are liber sau plaja. Lagunele, golfurile si pesterile constituie un loc de joaca perfect pentru cei ce nu se tem sa exploreze si sa fie activi in acelasi timp. Cu farmecul lor deosebit, Sintra, Obidos, Nazare, Fatima si Tomar sunt orasele care intr-un fel sau altul pastreaza o istorie bogata si elementele definitorii ale acesteia.

Daca vorbim de arhipelagul Azore, ne gandim la un loc misterios in apele Oceanului Atlantic in care linistea, ospitalitatea si frumusetea peisajului te farmeca inca de la primii pasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *