“E foarte sănătos.” Rețeta secretă de ciorbă a Sofiei Vicoveanca!

Sofia Vicoveanca și-a dedicat întreaga viață în a culege și a interpreta melodii folclorice. Însă, în acest proces complex de documentare, celebra artistă a ajuns să cunoască și alte tradiții specifice diverselor zone ale țării, inclusiv secrete culinare.

Sofia Vicoveanca, în vârstă de 81 de ani, a ajuns să cunoască și să pună în practică numeroase rețete, pe care le-a adaptat și perfecționat, devenind astfel o veritabilă maestră în arta culinară.

Rețeta de borș cu care Sofia Vicoveanca și-a cucerit nepoatele

Astfel, marea pasiune a îndrăgitei interprete de muzică folclorică este să gătească pentru minunatele sale nepoate. Deși  Sofia Vicoveanca ține post în această perioadă, până la Crăciun, artista știe exact ce le va prepara nepoatelor sale, și a dezvăluit întreaga rețetă de ciorbă de borș și pentru cititorii unui cunoscut ziar.

„Nepoatele mele mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură.

Vă spun rețeta. Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva! Este un borș acru. Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust. Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie. Aceasta se strecoară în ciorbă atât cât o guști, cât trebuie de acră, restul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț, ca cel de țuică,

pe nemâncate. E foarte sănătos!”, a încheiat artista.

Marți, în data de 13 decembrie, legendara cântăreața va călători spre Ierusalim, în pelerinaj, fiind într-o scurtă vacanță artistică, aceasta fiind, bineînțeles, o perioadă dedicată liniștii.

„Acolo mă duc cu sufletul, nu cu cântecul. Nu sunt probleme când țin post. O zacuscă, cu margarină, nu se moare de foame. Eu fac sucuri, gen smoothie-uri, cu o banană, cu fructe, cu lapte de cocos, cartofiori, salată, crudități, cu sfeclă roșie, cu țelină, cu morcovi, cu de toate și cu o ţâră porumb dulce, e o nebunie, ăla nu mai e post! E răsfăț! Mă rog la Doamne-Doamne!”, ne-a povestit, în exclusivitate,  Sofia Vicoveanca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *