Începe ziua în forță cu Usturoi, Lămâie și Miere

Începe ziua în forță și întărește-ți sistemul imunitar cu un amestec excelent de usturoi, lămâie și miere de albine. Este alegerea ideală pentru sezonul gripei și al răcelii.

 

Amestecul de usturoi și miere este utilizat frecvent în gastronomie, dar și în medicina naturistă, fiind un remediu excelent pentru întărirea sistemului imunitar.

De asemenea, poți adăuga și alte ingrediente în usturoiul cu miere pentru a-i spori beneficiile. Lămâia, scorțișoara și chiar piperul sunt printre cele mai bune opțiuni, întrucât ajută la tratarea infecțiilor, la combaterea virusurilor și la îmbunătățirea circulației sanguine.

 

Siropul cu usturoi, lămâie și miere, un ajutor zilnic!

Amestecul de usturoi, lămâie și miere este incredibil pentru organism. Acesta poate îmbunătăți multe procese vitale care au de suferit în urma unor factori precum stresul, schimbarea anotimpului sau înaintarea în vârstă.

Ingrediente:

– 10 căței de usturoi,

– Coaja de la 1/2 lămâie,

– 1 cană de miere de albine (335 g),

– 1 borcan de sticlă cu capac.

 

Mod de preparare:

1. Zdrobește sau pisează usturoiul. Toarnă mierea în borcan și adaugă usturoiul.

2. Taie coaja de lămâie în mai multe bucăți și adaugă-le în borcan, alături de celelalte ingrediente.

 

3. Pune capacul și depozitează borcanul într-un loc răcoros și întunecat timp de trei zile. După acest interval, poți folosi remediul.

Administrare:

– Poți lua o lingură din acest remediu în fiecare zi, înainte de micul dejun.

 

– Poți, de asemenea, să îl diluezi într-un pahar cu apă caldă. Bea amestecul înainte de micul dejun, fără a-l combina cu alte alimente.

– Ideal ar fi să iei remediul timp de 7 zile consecutive, urmate de o pauză de 10 zile, iar apoi să repeți tiparul.

 

Să vedem care sunt toate beneficiile oferite de acest remediu natural.

1. Întărește sistemul imunitar

Atât usturoiul, cât și mierea au proprietăți antifungice și antimicrobiene. Coaja de lămâie are o acțiune puternică, datorită uleiurilor esențiale pe care le conține. Aceste elemente combat virusurile și bacteriile în mod eficient.

 

2. Îmbunătățește circulația

Dacă este consumat în mod regulat, amestecul de usturoi, lămâie și miere îmbunătățește circulația și scade tensiunea arterială. Acest efect se datorează alicinei din usturoi și nutrienților din miere.Toate aceste elemente benefice au un efect anticoagulant și revitalizant și ajută la prevenirea trombozei și a varicelor.

 

3. Reduce colesterolul „rău” sau LDL

Pe lângă o alimentație mai bună și exerciții fizice regulate, încearcă să consumi și acest remediu înainte de micul dejun. Alicina din usturoi „curăță” sângele de excesul de colesterol rău și reglează trigliceridele.

 

4. Tratează tusea

Remediul cu usturoi, lămâie și miere elimină flegma, protejează plămânii și combate senzația de uscăciune în gât. Dacă te supără o tuse seacă de mai multe zile, poți scăpa în sfârșit de ea. Bolile bacteriene sau virale pot fi tratate cu acest amestec benefic.

 

5. Reduce inflamațiile

Inflamațiile apar în urma unui proces infecțios și a reacției sistemului imunitar la un agent inflamator sau patogen. Dacă obișnuiești să consumi acest remediu în mod regulat, vei observa că are efecte antiinflamatoare extraordinare care ameliorează artrita, retenția de apă și leziunile musculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *