Ingredientul care strică gustul sarmalelor! Multe gospodine îl folosesc

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se gândesc dela la preparatele pe care le vor așeza pe masa de Crăciun. Nelipsite vor fi sarmalele, însă iată secretul pe care trebuie să îl știi pentru ca acestea să aibă un gust delicios! Multe persoane fac, fără să își dea seama, o greșeală care strică gustul sarmalelor.

Ce ingredient nu trebuie pus în sarmale. Multe gospodine îl folosesc

Sarmalele sunt, fără îndoială, vedetele mesei de Crăciun. Cu toate astea, puține persoane știu ce ingrediente trebuie să folosească pentru a le face delicioase, dar mai ales care este cel care le strică tot gustul.

Celebrul medic nutriționist, Mihaela Bilic, vine în ajutorul gospodinelor și dezvăluie care este secretul celor mai bune sarmale, dar și care este ingredientul pe care trebuie să-l evităm pentru ca ele să aibă un gust care să fie chiar și pe placul celor mai mofturoși musafiri!

 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic

„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie. Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă. Ăsta e adevărul, Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a scris Mihaela Bilic, pe pagina personală de Facebook.

Conform Mihaelei Bilic, sarmalele nu trebuie să conțină deloc ulei, iar smântâna va fi utilizată doar ca decor, nu ca sos în care acestea să fie scăldate din belșug.

 

 

Iată ce criterii este necesar să îndeplinească o farfurie de sarmale ca ea să fie considerată masa perfectă:

-porția să fie de 3-5 bucăți, nu o oală întreagă
-carnea tocată să fie din pulpă de porc, care are puțină grăsime
-să nu fie adăugat la gătit ulei- de niciun fel
-să fie fierte în zeamă de varză/ borș/ suc de roșii
-smântâna să fie folosită ca decor
-să fie însoțite de ardei iute din belșug pentru că el ajută la stimularea metabolismului

Cum să nu ne îngrășăm de sărbători

Tot ea a subliniat că, de sărbători, putem consuma orice preparat, dar trebuie să respectăm un anumit amănunt dacă nu dorim să acumulăm kilograme în plus!

„Puteți mânca din toate însă nu tot la o singură masă! Consumați aperitivele dimineața, ciorba și sarmalele la prânz, iar friptura și cozonacul la masa de seară.

O altă variantă ar fi să vă mulțumiți cu jumătate de porție, în felul acesta puteți gusta din mai multe preparate la o singură masă și să rămâneți în același buget de calorii”, a continuat Mihaela Bilic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *