Luaţi ANGHINARE dacă consumaţi grăsimi, fumaţi sau aveţi tensiune – vă poate salva viaţa!

Anghinarea (Cinara scolymus) este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi din lumea vegetală, ceea ce înseamnă că ajută sistemul imunitar în lupta împotriva radicalilor liberi responsabili de apariţia multor boli.

În evul mediu, planta era folosită de alchimişti ca ingredient principal într-un elixir amar, despre care se credea că are calitatea unică de a elimina toate materiile toxice din organism, vindecând astfel toate bolile trupului şi ale sufletului.

În prezent, în unele ţări anghinarea înlocuieşte medicamentele de sinteză în afecţiuni precum cele digestive, hepatice sau cardiovasculare.

Pulberea de anghinare

Pulberea de anghinare este un puternic detoxifiant. Planta conţine cinarină, polifenoli, acid clorogenic, flavone, substanţe amare, săruri de potasiu şi magneziu, tanin.

Se obţine din tulpinile uscate de anghinare care se macină fin cu râşnița, după care se cerne printr-o sită. Se păstrează în borcane de sticlă inhise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, maximum 30 de zile.

Cura cu pulbere de anghinare

Este recomandată îndeosebi celor care consumă frecvent grăsimi, care fumează, care trăiesc în mediu toxic ori care au valori ridicate ale tensiunii arteriale.

Se consumă câte 4 linguriţe de pulbere pe zi. Pulberea de anghinare se administrează pe stomacul gol, la orele 7, 13, 19 şi 22, în cură de 1 – 2 luni.

Tratează şi previne ateroscleroza, arterita
Anghinarea este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi din lumea vegetală. Previne depunerea şi oxidarea colesterolului pe pereţii vaselor de sânge, ajutând la menţinerea sănătăţii lor.

Ateroscleroza se caracterizează prin formarea unor depozite de grăsimi, zaharuri complexe, plachete sangvine şi ţesut fibros sau calcifiat pe pereţii arterelor, împiedicând masiv buna desfăşurare a circulaţiei sanguine. Poate cauza atacuri cardiace, atacuri vascular-cerebrale sau afecţiuni cardiovasculare.

Arterita este o boală a arterelor care constă în reducerea progresivă a diametrului interior al acestora, având ca şi consecinţă scăderea fluxului de sânge către ţesuturi. Are ca prime manifestări durerile musculare apărute la efort la nivelul labei piciorului şi al gambei.

Precauţii, contraindicaţii

Preparatele pe bază de anghinare nu sunt recomandate în cazul blocajului biliar, unde administrarea plantei poate agrava simptomele, datorită efectului său colecistochinetic.

Este bine de ştiut că persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil, pot experimenta, odată cu administrarea anghinarei, o amplificare a flatulenţei, care va dispărea însă în câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *