Macerat de Hrean cu miere – scoate mucusul din gât și plămâni, vindecă tusea, gripa și răceala!

Hreanul este considerat un antibiotic natural ce stimulează capacitatea organismului de a se apăra de viruși, bacterii și germeni. Este bogat în compuși volatili, vitaminele C și B, calciu, potasiu, fier și magneziu.

Are proprietăți benefice organismului, pentru tratarea afecțiunilor precum: răceală și gripă, tusea, infecțiile căilor respiratorii, circulație sangvină deficitară etc.

Bunicii și străbunicii noștri foloseau hreanul în special pentru răceli și gripe. Încă de la câteva minute de la administrare, acesta reușește să desfunde nasul, calmează tusea și reduce durerea de gât.

Este recomandat să aveți iarna hrean în casă, deoarece va fi aliatul dumneavoastră în perioada rece. El activează circulația, vă va ajuta să vă încălziți și va întări sistemul imunitar.

De asemenea, hreanul este foarte eficient și în parazitoză intestinală, care apare cel mai frecvent la copii. Vă recomandăm să administrați copiilor dumneavoastră de două ori pe an cura cu hrean pentru a le întări sistemul imunitar și a preveni sau trata parazitozele intestinale.

Macerat de hrean cu miere – Rețetă

Ingrediente:
 10 linguri de hrean ras;
 20 de linguri de miere;
 5 linguri de suc de lămâie.

Mod de preparare:
Toate ingredientele se amestecă și se omogenizează bine, iar apoi se pun într-un borcan de sticlă, pe care îl închideți ermetic. Trebuie lăsat la macerat timp de 3 – 4 zile.

Mod de administrare:
> Pentru răceală și gripă, tuse sau infecții respiratorii se administrează câte 1 – 2 lingurițe de macerat, de 4 ori pe zi.
> Pentru cura antiparazitară și de întărire a sistemului imunitar se iau câte 2 lingurițe pe zi, timp de 20 de zile la copii și 40 de zile la adult.

Precauții:
Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *