Mălaiul fiert cu miere vindecă rănile stomacului (ulcer și gastrită)

Mălaiul fiert este unul din cele mai emblematice preparate ale gastronomiei românești. Mămăliga a fost folosită de-a lungul timpului nu doar ca aliment, ci și ca remediu. Sunt binecunoscute cataplasmele cu fiertura de mălai sau mămăliga caldă aplicate pe piept pentru tratarea răcelilor.

Mălaiul fiert are efecte salutare în: afecțiunile respiratorii (tuse, bronșită, traheobronșită, gripă) hepato-biliare (hepatite, colecistită, dischinezie biliară); genito-reno-urinare (calculi renali, cistită, uricemie, uretrită, dismenoree, metrită); articulare (artrită, gută, reumatism) gastrointestinale (hemoragii gastrointestinale) pneumonie; răceală la burtă sau infecții urinare sau duodenal. Reduce aciditatea stomacală și exercită un efect calmant și sedativ.

 

Ingrediente 1 lingură de mălai fin; 1 lingură de miere naturală 60 ml de apă

 

Mod de preparare: Puneți apa într-un ibric, pe foc. Adăugați mălaiul. De când începe să fiarbă, amestecați continuu timp de un minut. Luați vasul de pe aragaz și după ce s-a răcorit, incorporați mierea. Amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o pastă fină. Această mămăligă se mănâncă dimineața, pe stomacul gol, caldă

 

Tratamentul se face zilnic, până când terminați un borcan de 400 de grame de miere, folosind câte 1 lingură pe zi la rețeta de mai sus. Pe durata acestei cure este contraindicat consumul de băuturi alcoolice și alimente acide.

 

Consumul de mămăligă curăță intestinale, ajută detoxifierea și scade nivelul de zahăr din sânge. Mai mult, mămăliga are efecte bune în disfuncțiile tiroidiene și tulburările mentale asociate. Făina de porumb poate fi folosită și extern, în diverse afecțiuni. Are efecte antiinflamatoare, calmante, hemostatice, regeneratoare și emoliente la nivelul tegumentelor.

Dr. Pârvu notează utilizările sale în răceli, amigdalită, junghiuri, dureri reumatice, crampe stomacale, dureri de ficat și impetigo. În toate aceste cazuri se aplică pe zona afectată cataplasme cu mămăligă fierbinte.

 

Mălaiul crud, amestecat cu apă cât să rezulte o pastă se pune pe umflături, plăgi, dermatite și mușcături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *