Negresă cu nuci: o prăjitură pe cât de simplă pe atât de fină și aromată
Negresa cu nuci este un desert deosebit de simplu dar foarte aromat datorită nucilor. Este una dintre cele mai bune prăjituri pe care le poți prepara în confortul bucătăriei tale.
Nici nu vei mai avea nevoie de prăjituri de la cofetărie, după ce vei gusta această bunătate.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie?
2 oua
300 g zahar granulat
1 pachetel zahar vanilat
500 ml lapte
500 g faina
1 lingurita scortisoara
200 ml ulei
300 g zahar granulat
1 pachetel zahar vanilat
500 ml lapte
500 g faina
1 lingurita scortisoara
2 linguri cacao
1 pachetel praf de copt
2 linguri gem de prune
5 linguri alune macinate (sau nuci)
In plus:
100 g nuci
Mod de preparare:
Se amesteca ouale cu zahar cu un mixer pana se topeste zaharul.
Adaugam uleiul in portii amestecand continuu.
Adaugam apoi laptele si gemul, amestecam.
Se amesteca faina, cacaoa, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata si scortisoara intr-un bol.
Se amesteca usor ingredientele uscate cu aluatul.
Se toarna aluatul obtinut intr-o tava de 20×30 cm in care am pus hartie de copt.
Presarati blatul cu nucile tocate.
In cuptorul preincalzit la 180 de grade, coaceti timp de 20-25 de minute.
Poftă bună!