O citești într-un minut și reții o viață – Pildă înțeleaptă despre dragoste și despărțire

Aceasta este probabil cea mai frumoasă și înțeleaptă pildă despre dragoste. O citești imediat dar o vei ține minte o viață întreagă.

Pilda sună cam așa.
”La marginea câmpului stăteau Iubirea și Despărțirea și admirau un cuplu de tineri. Despărțirea îi spune Iubirii:
– Punem pariu ca îi despart?
Iubirea zice:

Așteaptă! Lasă-mă să fac doar o încercare, iar după poți să te apropii de ei oricât vrei și vom vedea atunci dacă îi vei putea despărți.
Iubirea s-a apropiat de cei doi tineri, i-a atins, i-a privit în ochi și a văzut cum între ei s-a aprins scânteia.
Dragostea s-a îndepărtat:
– Acum, e rândul tău.
Despărțirea a răspuns:
– Nu, acum nu pot face nimic. Acum inimile lor sunt pline de iubire. Voi veni mai târziu.
Timpul a trecut, iar despărțirea s-a apropiat de casa lor și a văzut o familie tânără cu un copil. A sperat că dragostea a trecut și, prin urmare, despărțirea a trecut pragul casei. Dar, privindu-i în ochi, a văzut Recunoștință.
S-a întors și a decis să revină mai târziu.

A lăsat sa mai treacă un timp și a început din nou să dea târcoale casei. A sperat că măcar de această dată îi va putea despărți, pentru ca Iubirea și Recunoștința ar fi trebuit să plece demult din inimile lor, dar le-a citit în ochi Respectul și Înțelegerea.
„Voi veni mai târziu” – și-a zis ea.
A mai trecut ceva timp, iar Despărțirea a venit din nou la casa lor. Copii erau deja adulți, tatăl cu părul cărunt le explica ceva, iar soția gătea în bucătărie. De aceasta data în ochii lor domnea Încrederea. Iarăși a plecat Despărțirea dezamăgită…

După ceva timp, a revenit în casa lor, unde a găsit o femeie îmbătrânită care se juca cu nepoții ei. Femeia și-a zis: „Cred ca a venit și timpul meu”. Iar în momentul în care a încercat sa privească în ochii femeii, bătrâna s-a ridicat și a ieșit din casă. Despărțirea a plecat după ea. Într-un târziu au ajuns la mormântul soțului.

Se pare că am întârziat. Timpul a făcut munca pentru mine.” A privit în ochii înlăcrimați ai femeii și a văzut în ei Amintirea – amintirea despre Dragoste, Recunoștința, Respect, Înțelegere și Încredere…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *