O rețetă de tocăniță de pipote și inimi de pui care te va cuceri din prima!

Pipotele sau inimile de pasare pot fi considerate printre cele mai sanatoase organe. Acestea sunt slabe din punct de vedere caloric, ofera repede senzatia de satietate si le poti gati in diverse combinatii.

Sunt bogate in proteine necesare organismului, contin o cantitate insemnata de zinc si ajuta la mentinerea sanatatii oaselor (pentru cresterea copiilor sunt foarte recomandate).

 

De asemenea, contin enzime care se aseamana cu cele uman. Enzimele imbunatatesc sistemul digestiv, fortifica sistemul imunitar si sunt transformate in energie de catre organism.

 

Tocănița de pipote și inimi de pui este o mâncare delicioasă, care se poate servi cu o mămăliguță și niște castraveți murați. Această rețetă vă va cuceri de la prima lingură. Sigur o veți mai prepara!

 

Ingrediente:

– 1 kg de pipote și inimi de pui,

– 2 ardei grași roșii,

– 2 cepe mari,

– 3-4 catei de usturoi,

– 3 linguri mari de ulei,

– 400 g rosii pasate,

– un pic de sare și piper,

– 1 lingura ierburi aromatice,

– câteva lingurițe de boia de ardei,

– 1 legătură de pătrunjel.

 

Mod de preparare:

1. Pentru început, pipotele și inimile se curăță și se spală foarte bine.

 

2. Se pun într-un vas mai mare la fiert. Trebuie să fiarbă la foc încet, un timp mai îndelungat, aproximativ 45-50 minute.

 

3. După ce au fiert pipotele și inimile, le prăjim în ulei și adăugăm ardeiul, ceapa și usturoiul tăiate mărunt.

 

4. Lăsăm totul să se înmoaie în tigaie și vom adăuga 3 sau 4 linguri de bulion. Pot fi rosii pasate, rosii in bulion sau chiar rosii proaspete daca aveti la indemana.

5. Se toarnă zeama în care au fiert, puțină sare, puțin piper, câteva lingurițe de boia de ardei și se lasă pentru unul sau două clocote.

 

6. În final se adaugă pătrunjelul proaspăt.

 

Aroma și gustul său delicios va atrage toată familia la masă. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *