Pandispan cu fructe de padure- Pufos, aromat si foarte gustos

Oua 2 buc.

 

Sare un praf

 

Zahar 150 g

 

Smantana 250 g

 

Ulei vegetal 100 g

 

Faina 300 g

 

Praf de copt 12 g

 

Pesmet:

 

Zahar 50 g

 

Faina 100 g

 

Unt 50 g

 

Fructe de padure (congelate) 300 g

 

Amidon de porumb 1 lingura

 

Mod de preparare:

 

Eu fac mereu firimituri pentru placinta intr-un blender, dar se pot freca cu mainile.

 

Trimit zaharul, faina si untul direct din frigider in bol.

Pornesc blenderul si dupa 5 secunde este gata.

 

Puteti pune vasul la frigider.

 

Se amesteca fructele de padure congelate cu amidon si se lasa deoparte.

Cuptorul poate fi deja incalzit la 180 de grade, totul se gateste foarte repede.

 

Puneti ouale, sarea, zaharul intr-un bol si amestecati.

 

Adaugati smantana si ulei vegetal, amestecati din nou.

Cerneti faina si praful de copt.

 

Acoperim forma (dimensiune 27 pe 20 cm) cu hartie de copt, turnam aluatul.

 

Acoperiti cu fructe de padure cu amidon.

Adaugati firimiturile.

 

Se coace prajitura la 180 de grade timp de 40-45 de minute.

 

Verificati starea de pregatire cu un bat de lemn.

 

Pesmetul de deasupra este sfaramicios, nisipos, foarte gustos.

Fructele de padure dau o aciditate placuta, foarte gustoasa.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *