Prăjitură cremoasă și delicioasă, pe bază de IAURT

Prăjitură cremoasă și delicioasă, pe bază de iaurt.
Dacă aveți puțin iaurt în frigider, încercați această prăjitură (fără făină și fără zahăr).

Ingrediente necesare:
– 400 g iaurt grecesc,
– 4 ouă,
– 40 g amidon de porumb,
– zahar vanilat sau esențe, dupa preferințe.

Mod de preparare:
Punem iaurtul și ouăle într-un bol. Omogenizăm bine cu telul.

Adăugăm și amidonul cernut și omogenizăm din nou.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, turnăm compoziția în ea și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 30 de minute.

După ce se răcorește, scoatem prăjitura din tavă, o porționăm și o servim ca atare sau cu înghețată/gem/dulceață.

De ce iaurt grecesc?
Pentru că are un gust special, o textură densă și fină, este mai puțin acru decât iaurtul obișnuit, din lapte de vacă. Datorită consistenței sale cremoase, el poate înlocui smântâna de gătit, fiind o variantă mai sănătoasă și mai dietetică.

Înainte de a-l folosi la orice preparat, iaurtul obișnuit trebuie scurs de zer cel puțin o jumătate de oră.

Singurul iaurt pe care nu trebuie să îl ții la scurs este iaurtul grecesc, cu un conținut mai ridicat de grăsime, care este foarte dens.

Înainte de a adăuga iaurtul la aluat sau la creme, îl poți îndulci cu puțin zahăr vanilat și poți adăuga esențe de lămâie, portocale, migdale sau vanilie. Prăjitura va fi mai parfumată.
Savurați cu plăcere! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *