Prăjitura CREMȘNIT – o rețetă ușoară plină de savoare!

Cremșnitul va rămâne mereu desertul clasic și bun, cu care nu dai niciodată greș la niciun eveniment. Și pe bună dreptate, cu gustul echilibrat, crocant pe alocuri și cremos încă de la prima mușcătură, te cucerește.

 

Prăjitura cremșnit îți aduce mai aproape de suflet clipele dulci pe care le-ai împărtășit cu cei dragi în anii copilăriei.

Te invităm să redescoperi alături de noi savoarea de altădată și să încerci această rețetă clasică de prăjitură care combină crema catifelată cu aromă de vanilie, cu textura crocantă a foilor de cremșnit, astfel încât să obții în final o delicatesă rafinată, dar lejeră și echilibrată ca gust.

 

Ingrediente:

– 1 pachet foi cremşnit (cremeş),

– 250 ml frişcă lichidă (opțional),

– 150 g zahăr pudră pentru servit.

Pentru cremă:

– 4 linguri făină sau 2 linguri amidon,

– 500 ml lapte,

– 4 ouă,

– 10 linguri zahar,

– 1 plic zahăr vanilinat.

 

Mod de preparare:

1. Făina (amidonul) cu 100 ml lapte se amestecă și se lasă deoparte. Restul laptelui împreună cu ouăle, zahărul și zahărul vanilinat se pun pe foc amestecând continuu.

2. Când fierbe, se pune compoziţia de făina (amidon) cu lapte și se continuă fierberea amestecând continuu. Este gata când se obţine o cremă groasă.

 

3. Se lasă sa se raceasca și apoi se mixează pentru a obţine o cremă foarte fină.

4. În tava de aragaz se așează o primă foaie, se toarnă crema care se întinde cu o spatulă sau cu un cuţit cu lama groasă, apoi se toarnă frișca bine bătută (opțional), se nivelează, se acoperă cu o altă foaie și se dă la rece de pe o zi pe alta.

 

5. Se taie cu un cuţit foarte bine ascuțit și se servește presarată cu zahăr pudră din abundenţă.

Savurați-i aroma și gustul! Poftă bună alături de cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *