Prăjitură de casă în straturi (cu mascarpone, iaurt și cocos)

Ingrediente necesare:

  • 6 ouă
  • 160 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 160 g făină
  • 450 g iaurt
  • 90 g zahăr pudră
  • 250 g mascarpone
  • Fulgi de cocos

Mod de preparare:

 

Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare, adăugând treptat și zahărul.

Încorporăm gălbenușurile după care încorporăm și făina cernută.

Transferăm aluatul pe o tavă de 40×30 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute.

După coacere, acoperim blatul cu o bucată de hârtie de copt și îl întoarcem pe partea cealaltă pentru a îndepărta hârtia pe care s-a copt.

 

Uniformizăm marginile și tăiem în patru după care tăiem fiecare bucată în două. Măcinăm blatul rămas de la uniformizare.

Mixăm iaurtul cu mascarpone și zahărul pudră, până la omogenizare.

Umplem blaturile cu crema pregătită după care acoperim toată prăjitura cu crema rămasă și decorăm cu blatul măcinat și fulgi de cocos. O dăm la frigider pentru 1 oră.

 

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *