SEMĂNATUL PĂTRUNJELULUI – Pentru a avea tufe bogate de pătrunjel, trebuie să urmați câțiva pași !

Pătrunjelul este o plantă bienală, ceea ce inseamna ca in primul an formeaza frunze, iar in al doilea an infloreste si face seminte. Pentru a avea mereu patrunjel proaspat, este recomandat sa semanati patrunjel in fiecare an.

In zonele cu ierni blande, puteti semna patrunjelul in lunile septembrie si octombrie, pentru a avea frunze proaspete in timpul iernii.

Daca locuiti intr-o zona cu ierni mai aspre, puteti sa semanati patrunjelul in martie – aprilie, cand riscul de inghet este mai scazut.

In zonele cu climat mediteranean, puteti sa semanati patrunjelul in lunile noiembrie si decembrie.

Pentru a semăna pătrunjelul și a obține o cultură frumoasă, urmați acești pași:

1. Alegeți un loc potrivit

Pătrunjelul preferă o expunere la soare parțial sau umbră. De asemenea, solul trebuie să fie bine drenat și fertil.

2. Pregătiți solul

Lucrați solul în adâncime de 15-20 cm, îndepărtând pietrele și alte obiecte. Adăugați compost sau îngrășământ organic pentru a îmbunătăți fertilitatea solului.

3. Semănați

Semințele de pătrunjel se seamănă la o adâncime de 0,5-1 cm. Distanțați semințele între ele la 2-3 cm. Apăsați ușor pământul deasupra semințelor.

4. Udarea

Udarea trebuie să fie regulată, dar nu excesivă, pentru a nu provoca putrezirea semințelor. Este important să păstrați solul umed, dar nu inundat.

5. Îngrijirea plantelor

După ce pătrunjelul a început să crească, subțiați-l la o distanță de 8-10 cm între plante. Acest lucru va ajuta la dezvoltarea unei tufe de pătrunjel mai mari și mai sănătoase.

6. Recoltarea

Recoltați pătrunjelul când frunzele sunt suficient de mari pentru a fi consumate.

Tăiați frunzele la nivelul solului, lăsând rădăcina intactă. Aceasta va încuraja dezvoltarea de noi frunze și va prelungi durata de viață a plantei.

Respectând acești pași și oferind pătrunjelului îngrijirea adecvată, veți putea obține o cultură bogată și frumoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *