Sucul de Aloe Vera – 15 beneficii extraordinare pentru sănătate!

Aloe Vera este o planta cu beneficii si utilizari multiple atat in medicina, cat si in cosmetica. Contine mai mult de 75 de substante active, precum: aminoacizi, minerale, vitamine, enzime, proteine, polizaharide si componente biostimulatoare.

 

Seva obținută din tulpinile plantei de Aloe Vera se folosește pentru a prepara suc sau gel. Sucul de Aloe Vera este un tonic general, care se poate administra în fiecare dimineață, pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care le are asupra sănătății.

Mod de preparare Suc de Aloe Vera

Se pun 2 linguri de gel Aloe Vera într-un blender şi se adugă o ceaşcă de suc natural de portocale sau de grapefruit. Se amestecă bine, până când gelul şi sucul se omogenizează perfect şi formează un lichid compact.

 

Beneficii Suc de Aloe Vera

1. Tratarea problemelor intestinale

Sucul de Aloe Vera este foarte eficient în tratarea problemelor intestinale, datorită proprietății antiinflamatorii. De asemenea, el ajută la dezvoltarea bacteriilor „prietenoase” în intestine, lucru ce ține la distanță toate afecțiunile intestinale.

2. Tratament împotriva poliartritei reumatoide

Artrita reumatoidă este o boală autoimună care afectează întregul corp. Sistemul imunitar atacă țesuturile din organism, în special membranele ce acoperă articulațiile, cauzând inflamație și rigiditate.

 

Administrarea de suc de Aloe Vera în cure de două săptămâni poate ajuta la reducerea inflamației din organism, care cauzează reumatism și artrită. Sucul conține compuși antiinflamatorii, cum sunt sterolii vegetali, care ajută la reducerea durerii și a rigidității.

3. Pentru durerile musculare și articulare

Sucul sau gelul de Aloe Vera se aplică extern, pentru a ameliora durerile musculare și articulare.

 

4. Împotriva refluxului gastric

Sucul de Aloe Vera este eficient pentru a contracara simptomele refluxului gastric și pentru a stabili un nivel alcalin în organism. Sucul are un efect calmant asupra mucoasei gastrice și reduce aciditatea și disconfortul. Datorită proprietăților laxative, ajută, de asemenea, la tratarea constipației.

5. Reduce colesterolul

Sucul de Aloe Vera este foarte eficent în menținerea unui nivel optim de colesterol, deoarece scade nivelul de trigliceride. Reducerea colestrolului te ajută să îți protejezi inima.

 

6. Pentru igiena orală

Studiile au arăta că un consum regulat de suc de Aloe Vera îmbunătățește sănătatea orală, reduce gingivita și formarea plăcii, previne apariția inflamațiilor și a aftelor bucale. Clătirea gurii cu suc de aloe îmbunătățește igiena orală. Aplicarea locală a sucului de aloe îmbunătățește sănătatea parodontală, după proceduri stomatologice.

7. Menține sănătatea gingiilor

Aplică gel de aloe vera direct pe gingii, pentru a reduce inflamația și durerea. În cazul în care sângerarea gingiilor este cauzată de o infecție bacteriană, sucul de aloe lupta împotriva infecției și lasă gura curată și proaspătă. De aceea sunt pe piață atât de multe paste de dinți cu extract de aloe vera.

 

8. Combate diabetul

Sucul de Aloe Vera ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, atunci când este consumat în mod regulat. Cu toate acestea, consultă-te cu medicul înainte de a începe să consumi suc de aloe.

9. Reduce iritația de la nivelul ochilor

Realizează-ți propria loțiune de curățare pentru ochi. Se amestecă două ligurite de suc de aloe într-un pahar cu apă caldă. De asemenea, poți adăuga și o linguriță de acid boric. Folosește acesta loțiune pentru a reduce iritația și roșeața de la nivelul ochilor.

 

10. Decongestionat nazal

Aloe Vera este bogat în lactat de magneziu, care acționează ca un antihistaminic și ajută la reducerea inflamației sinusurilor, cauzată de diverși alergeni.

 

11. Anticancerigen

Consumul regulat de suc de Aloe Vera ajuta în lupta împotriva cancerului. Acesta conține o cantitate mare de substanțe cu proprietăți anticancerigene, care opresc dezvoltarea și răspândirea tumorilor în organism.

 

12. Combate tusea și răcelile

Pentru cei care suferă în mod constant de răceli, tuse, gripă, secreții nazale abundente, bronșită și alte probleme respiratorii, sucul de aloe este cel mai bun remediu natural. Continutul de vitamina C din sucul de aloe oferă protecție împotriva răcelilor, în special la schimbările de anotimp.

 

13. Ajută la detoxifiere

Se consumă câte 50 ml de suc de aloe în fiecare dimineața. Acesta purifică și ajută la emininarea toxinelor din organism. Sucul de aloe tratează ulcerul și alte afecțiuni digestive.

 

14. Fortifică sistemul imunitar

Consumul de suc de aloe în mod regulat compensează deficiența de aminoacizi din organism. Conținutul ridicat de vitamine îmbunătățește sistemul imunitar și mecanismele de autoapărare.

 

15. Scapă de kilogramele în plus

Sucul de aloe este o soluție naturală și simplă de a elimina surplusul de grăsime. Acesta te ajută să scapi de kilogramele în plus prin stimularea metabolismului, reducerea nivelului de lipide și contribuie la arderea grăsimilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *