Tichete de masă 2023. Valoarea tichetelor de masă ar putea crește. Ce sume ar putea să primească angajații

Tichete de masă 2023. Angajații ar putea să primească mai mulți bani prin intermediul tichetelor de masă, în viitorul apropiat. Propunerea a venit din partea ministrului de Finanțe.

 

Tichete de masă 2023. Începând cu data de 1 iulie, angajații ar putea primi bani în plus pe tichetele de masă, datorită unei propuneri a Ministerului de Finanțe.

Propunerea Ministerului de Finanțe a fost făcută în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanții sindicatelor, la care a participat inclusiv Nicolae Ciucă, premierul României.

 

Scopul întâlnirii a fost acela de a modifica și de a completa Legea nr. 367/2022 în ceea ce privește dialogul social, dar și Legea 53/2003-

Codul Muncii și cea a Ordinului pentru stabilirea valorii nominale a tichetelor de masă.

Ministrul de Finanțe a propus ca valorea unui tichet de masă să crească de la 30 la 35 sau chiar la 40 de lei.

 

Dacă va măsura va fi aprobată, aceasta va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2023.

 

Ce nu pot plăti românii cu voucherele de energie

 

Românii care fac parte din categoriile vulnerabile primesc vouhere de energie, care îi ajută să plătească facturile la curent sau să plătească diferite obiecte care îi ajută să își încălzească locuința, precum paleți sau lemne.

 

În momentul de față, în dezbatere publică, se află un proiect de lege care propune clarificarea plăților care se pot efectua cu voucherele de energie. Prin urmare, voucherele de enegrie nu se pot folosi pentru plata penalităților de întârziere.

 

„Plățile pentru datoriile față de furnizorii de energie nu pot include penalități sau alte daune/ interese pentru plata cu întârziere a cheltuielilor cu energia, aceste cheltuieli fiind în sarcina beneficiarului de sprijin”, este menționat în proiectul de lege, potrivit avocatnet.ro.

 

Acest lucru înseamnă că persoanele care au penalități vor trebui să le suporte din buzunarul propriu, deoarece nu vor fi acoperite de voucherele de energie.

 

Mai mult decât atât, în document, mai este prevăzut că „documentul/ documentele justificativ/ justificative prin care se face dovada datoriei curente și/ sau restante față de furnizorul de energie trebuie să fie emise exclusiv pentru persoane fizice”.

 

Persoanele care primesc carduri de energie pot plăti, prin intermediul lor: facturile la energie electrică, la energie termică, la gaze, pentru butelii, pentru lemne de foc, pentru păcură, pentru peleți, dar și pentru alte materiale de încălzire a locuinței.

 

De asemenea, ordonanța viitoare prevede ca sprijinul economic oferit din partea Guvernului să fie utilizat și pentru plata facturilor, în cazul în care există facturi pentru mai multe surse de energie.

 

Tichete de masă mai mari pentru angajați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *