Un purificator de aer pentru o mai bună calitate a vieții

Aerul poluat și încărcat de alergeni este cauza multor probleme de sănătate ce apar atât la persoanele predispuse la alergii, cât și la persoanele care nu au astfel de sensibilități. Ce poți face pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții în aceste condiții?

 

Praful și polenul sunt probleme care cauzează rinită, mâncărimi ale ochilor, dureri de cap, tuse. Pe lângă alegerile de zi cu zi care să contribuie la o calitate mai bună a aerului, dacă suferi de alergii respiratorii îți poți configura locuința așa încât să fie un mediu confortabil, în care să găsești un refugiu din calea factorilor de mediu.

Printre soluțiile practice pe care le poți implementa pentru a diminua efectul alergenilor din aer asupra sănătății tale este să folosești un purificator de aer. Deși acest dispozitiv poate costa destul de mult, beneficiile pe care le are merită investiția.

 

De ce să cumperi un purificator de aer

 

Când te confrunți cu alergii, primăvara este o perioadă critică pentru confortul personal. Desigur, problematice pot fi și celelalte anotimpuri din cauza prafului, a părului de animale, acarienilor, mirosurilor și vaporilor de substanțe care îți pot afecta calitatea vieții.

 

Și asta nu doar afară. Efectele alergenilor se resimt chiar și în casă, mai ales dacă în locuința ta există umezeală.

 

Un purificator de aer elimină mirosurile neplăcute de la gătit, reține părul și microorganismele din părul animalelor de companie, fumul de țigară, bacteriile și virusurile aproape în totalitate, formaldehida din adezivi, vopseluri și placaje de mobilă, particulele fine de praf, polenul, resturile de acarieni. Iar dacă în casă există umezeală, poți folosi un purificator cu funcție de dezumidificare pentru a îmbunătăți calitatea aerului.

Cum alegi purificatorul potrivit

 

Există mai mulți factori pe care trebuie să îi ai în vedere când decizi asupra purificatorului pe care vrei să-l achiziționezi: funcțiile suplimentare pe care vrei să le îndeplinească, spațiul pe care vrei să îl purifice, gravitatea problemelor de sănătate și gradul de poluare a zonei de locuit.

Achiziția unui purificator este una importantă pentru ca tu să te bucuri de aer curat, așa că acordă atenție tuturor detaliilor atunci când îl alegi. De exemplu, aerul uscat din casă poate accentua disconfortul la nivelul nasului, iar un aer prea umed este favorabil dezvoltării microorganismelor.

Un purificator de aer cu funcție de ionizare elimină mirosurile și distruge particulele dăunătoare, iar funcția de sterilizarea cu UV-C distruge microorganisme precum acarienii sau virusurile.

De asemenea, dacă ai alergie la polen sau suspectezi că locuința ta se află într-un bloc izolat incorect, este important și sistemul de filtre pe care îl prezintă purificatorul. Un exemplu este prefiltru + filtru din carbon + filtru HEPA pentru alergii + filtru pentru nanoparticule. Aceste filtre elimină emisiile materialelor de construcție.

 

Poate părea un parcurs lung să alegi purificatorul potrivit însă te va salva de cheltuieli inutile ulterioare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *