Un val de aer polar va lovi România. Temperaturi extreme în jumătate de țară

Vine din nou frigul peste România, potrivit informațiilor furnizate de meteorologi astăzi, 17 decembrie. Un val de aer polar va cuprinde în următoarele ore mai mult de jumătate din țară. Pe parcursul zilei de sâmbătă au început deja să se simtă schimbările care vin odată cu acest val de frig.

 

Ce se întâmplă cu vremea în zilele care urmează

Meteorologii de la ANM anunță că în jumătate din teritoriu vor scădea drastic temperaturile și se va instala frigul, în special în partea de nord și în cea de vest a țării. De mâine se va răci treptat în aproape toată România.

 

Dacă astăzi s-au înregistrat în unele zone temperaturi chiar și de 19 grade, de mâine vom avea maxime de numai 5-6 grade Celsius. Nopțile vor fi și ele tot mai reci, iar în depresiuni temperaturile pot ajunge chiar și la -10 grade.

Ne vom regăsi sub influența unei mase de aer polar, care va determina scăderea valorilor termice. Deja se resimte. Acest lucru s-a resimțit pe parcursul zilei de astăzi în regiunile vestice și nordice, iar mâine în toată țara se va răci accentuat.

 

Vorbim de temperaturi maxime care vor atinge astăzi 19-20 de grade în regiunile sud-estice, iar mâine nu mai mult de 5-6 grade.

În aceste condiții, și nopțile vor fi din ce în ce mai reci. Vorbim de nopții cu temperaturi minime negative cam în toate regiunile și cu temperaturi ce vor coborî ușor sub pragul gerului, sub -10 grade în mod deosebit în depresiuni”, a spus Alina Şerban, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

 

Vestea bună este că această răcire va fi una de scurtă durată. De săptămâna viitoare temperaturile cresc ușor și pot depăși în unele zone 10 grade.

Potrivit meteorologului ANM, temperaturile maxime se vor situa luni, în marea lor majoritate, între -1-0 grade în partea de nord, de centru a teritoriului și cel mult 4-5 poate 6 grade în mod cu totul izolat în regiunile vestice și sud-vestice.

 

“Această răcire va fi totuși de scurtă durată, pentru că săptămâna viitoare ne așteptăm la o încălzire treptată în toate regiunile, astfel încât temperaturile maxime vor mai atinge și poate chiar vor depăși valori de 10 grade, iar minimele vor deveni ușor ușor pozitive”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *