5 alimente care nu au ce căuta în frigider

De fiecare dată când ne gândim la conservare, ne gândim la frigider. Cu toate acestea, nu toate alimentele sunt menite să stea în frigider. Unele din ele sunt menite să rămână doar pe rafturi. În acest articol, vom examina ce alimente sunt acestea. Vei fi surprins să afli că, cel mai probabil, te-ai înșelat în ceea ce privește modul în care ai păstrat până acum unele din alimentele tale.

AVOCADO

De multe ori, atunci când cumperi avocado, acesta nu este complet copt. Pentru a se coace, ar trebui să-l depozitați la temperatura camerei, nu în frigider. Refrigerarea este necesară doar dacă este deja copt și nu ești gata să îl mănânci. Acest lucru se datorează faptului că, de îndată ce este pus în frigider, acesta se oprește imediat din coacere. Este nevoie între două și patru zile pentru a se coace, așa că lăsați-l pe masă. După ce s-a copt, frigiderul îl poate păstra până la 7 zile.

CEAPA

Ceapa nu are ce căuta în frigider, indiferent dacă este tăiată sau nu. Ceapa are nevoie de aer pentru a rămâne uscată și proaspătă. Ar trebui să fie depozitată în cămară sau pe masă. Umiditatea și gazele nu sunt bune pentru ceapă. Acestea accelerează procesul de degradare a acesteia și o va face să se strice rapid. După ce este tăiată, aceasta poate rezista câteva ore înainte de a se strica. Totuși, nu ar trebui ținută în frigider fiindcă va absorbi umezeala din frigider și își va pierde toată aroma.

MERELE

Vă întrebați de ce merele sunt depozitate într-un coș de fructe în centrul mesei sau pe tejgheaua din bucătărie? Există un motiv întemeiat pentru asta. Motivul este că acestea vor rămâne mai proaspete la temperatura camerei. Cu toate acestea, ele pot fi depozitate și în frigider. Sertarul cu legume din frigider le va face să reziste și mai mult timp. Dar înainte de a le depozita acolo, puneți-le într-o pungă de plastic cu găuri mici. Alternativ, le puteți acoperi cu un prosop de hârtie umed pentru a ajuta la absorbția umidității din frigider. În caz contrar, temperatura și umiditatea din frigider vor schimba textura și gustul acestora.

PEPENELE VERDE

De îndată ce pepenii verzi sunt culeși, se opresc din coacere. Așadar, refrigerarea și temperatura camerei nu au niciun efect asupra procesului de coacere. Cu toate acestea, studiile arată că depozitarea pepenilor verzi în frigider poate avea un impact negativ asupra valorii nutritive a acestora. După ce sunt tăiați, pot fi puși într-o pungă cu fermoar și depozitați în frigider, însă ar trebui să fie consumați între 2 și 3 zile.

PAINEA

În general, pâinea nu este ceva ce ar trebui ținut nemâncat prea mult timp. Păstrarea pâinii pentru prea mult timp în casă va face ca aceasta să se învechească. Așadar, cum altfel poate fi conservată pâinea? Ei bine, refrigerarea nu este o opțiune, deoarece pâinea se va strica mai repede și își va pierde gustul. Cu toate acestea, pâinea poate fi păstrată la congelator. Dar, în loc să o lăsați să se dezghețe, o opțiune mai bună va fi prăjirea sau cuptorul cu microunde.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *