Acesta este motivul pentru care ovăzul este cel mai bun mic dejun din lume

Știm cu toții că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece ne oferă energia de care avem nevoie pentru a face față vieții de zi cu zi în cel mai bun mod posibil. Tocmai din acest motiv ovăzul este cel mai potrivit aliment pentru micul dejun.

Este o cereală completă, ușor accesibilă, care oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate. Mai jos enumeram principalele beneficii ale ovăzului atunci când este consumat la micul dejun.

Scade colesterolul rău.

40 de grame de ovăz conțin aproximativ 47% din doza zilnică recomandată de beta-glucani, esențiali pentru menținerea nivelului sănătos al colesterolului din sânge.

Fibre.

Ovăzul ajută la prevenirea constipatiei, a diabetului si a obezității. Fibrele pe care le conține te ajută să ai un sistem digestiv sănătos și eficient. De asemenea, fibrele reglează glicemia.

Ovăzul este bogat în vitamine și minerale, cum ar fi tiamina, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și zinc și ajută la susținerea bunei funcționări a sistemului nervos, cognitiv, imunitar și reproductiv.

Ovăzul conține polifenoli care luptă împotriva oxidării celulelor, reglează tensiunea arterială și au proprietăți antiinflamatorii.

 

 

Antioxidanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *