Cum se folosește uleiul de cocos împotriva ridurilor și a liniilor de expresie. Întinerește, redă fermitatea și luminozitatea pielii

Pielea feței este una dintre cele mai delicate și sensibile ale corpului nostru și tocmai din acest motiv este mai predispusă la apariția ridurilor și a liniilor de expresie premature. Pe piață există multe produse cosmetice pentru ten, dar aproape toate pot fi înlocuite cu o alternativă naturală: uleiul de cocos.

Acest ulei este folosit în gătit, dar este și un ingredient în zeci de produse cosmetice pentru piele sau păr. Mai jos enumerăm principalele beneficii ale uleiului de cocos și îți spunem cum să-l folosești împotriva ridurilor și a liniilor de expresie.

 

Din ce în ce mai mulți oameni optează pentru produse naturale pentru îngrijirea pielii feței. Dintre aceste produse, uleiul de cocos este, fără îndoială, unul dintre cele mai utile și eficiente.

Hidratant

Conținutul ridicat de acizi grași, vitaminele E, K și acid lauric al uleiului de cocos îl fac un excelent hidratant facial care hrănește pielea în profunzime și îi conferă o strălucire radiantă.

Reglează producția de grăsime

Uleiul de cocos restabilește pH-ul pielii și reglează excesul de sebum. Grăsimile saturate din acest ulei, împreună cu vitaminele sale, au proprietăți naturale antiinflamatorii și antimicrobiene.

 

Combate acneea și infecțiile.

Aceleași proprietăți antimicrobiene ale uleiului de cocos sunt foarte utile împotriva acneei și a altor infecții ale pielii, precum eczema și dermatita. Însă, rețineți că acest ulei este comedogenic și, prin urmare, poate înfunda porii și poate provoca pete.

 

Curăță și îndepărtează machiajul.

Fiind un ulei, acest produs curăță pielea în profunzime fără a o usca. Îl poți folosi ca alternativă la produsele demachiante.

Previne îmbătrânirea prematură.

Un alt beneficiul interesant al uleiului de cocos este capacitatea sa de a încetini semnele îmbătrânirii. Vitamina E și antioxidanții din uleiul de cocos luptă împotriva radicalilor liberi, responsabili de apariția ridurilor și a liniilor fine.

Curăță și îndepărtează machiajul.

Fiind un ulei, acest produs curăță pielea în profunzime fără a o usca. Îl poți folosi ca alternativă la produsele demachiante.

 

Cum se folosește uleiul de cocos pentru riduri

Uleiul de cocos poate fi găsit ca produs natural, precum și ca ingredient în diverse produse cosmetice. Mai jos enumerăm câteva idei pentru a te bucura de beneficiile uleiului de cocos pentru piele.

 

Mască împotriva ridurilor și a liniilor de expresie.

 

 

O dată pe săptămână pregătiți si aplicați o mască amestecând 4 linguri de ulei de cocos cu 1 ou. Se aplică pe fața curată și se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se clătește fața cu multă apă rece.

 

Ser hidratant.

Pisați un avocado întreg și amestecați-i pulpa cu o lingură de miere și două linguri de ulei de cocos. Aplicați pe fața curată și lăsați să acționeze timp de 15 minute, apoi clătiți fața cu multă apă caldă.

 

Uleiul de cocos este un ingredient versatil care poate fi inclus cu ușurință în rutina zilnică de frumusețe. Adăugați-l acum pentru a vă bucura de proprietățile sale minunate și a spune la revedere ridurilor și liniilor de expresie și pentru a avea o față mai tânără.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *