Adaugă praf de nucșoară la cafeaua de dimineață și scapă de balonare și constipație pentru totdeauna!

Deși ne poate induce în eroare numele, nucșoara nu este o nucă, ci sâmburele unui fruct, care seamănă cu piersica, originar din Indonezia. Dacă în trecut era unul dintre cele mai scumpe condimente, acum nucșoara este accesibilă oricui.

Are o aromă fină și un gust dulce-iute, ca urmare a amestecului de uleiuri esențiale, ceea ce o transformă într-un un condiment rafinat, care se poate adăuga atât în preparate sărate, cât și în cele dulci.

 

Foarte des utilizată în bucătăria asiatică, nucșoara a cucerit și Europa, fiind chiar una din cauzele războiului declarat de olandezi britanicilor în secolul al XVII-lea, rămas în istorie ca „războiul condimentelor”.

 

În Orient, nucșoara se adaugă în cafea și ceai, grecii o combină cu scorțișoară şi cimbru, în celebrele lor musacale sau sărmăluţe în foi de viţă, iar efectul este spectaculos din punct de vedere al aromei și gustului.

 

Italienii o adaugă în sucul de roșii, ceea ce pune în evidență latura picantă a acestui savuros condiment, înnobilând orice pizza sau preparat cu paste.

În combinație cu vanilia, este ideală pentru preparatele vegane sau pentru cele bazate pe brânză dulce.Este potrivită pentru a condimenta diferite băuturi, vinul fiert, alcoolul rafinat și chiar unele sortimente de whiskey.

 

Vestea minunată este că nucșoara merge de minune cu legume, în special cu broccoli, conopidă gătită la aburi, cartofi copți.

 

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale nucșoarei?

Cu toate că ar fi suficiente numai gustul și aroma sa pentru a o face un condiment special, nucșoara este mai mult decât atât.

 

Beneficiile asupra sănătății sunt nenumărate:

1. Are proprietatea de a crește temperatura corpului, astfel că este ideală în stările gripale.

 

2. Este un excelent stimulent nervos și are efecte analgezice.

3. Stimulează digestia, o reglează iar în doze mari este un calmant general și induce somnul.

 

4. Are efect antiinflamator, ceea ce o face un remediu prețios în afecțiunile reumatismale și pulmonare.

 

5. Chinezii o folosesc și astăzi pentru a trata inflamațiile și durerile abdominale.

 

6. Poate scădea colesterolul „rău”, poate diminua depozitele de grăsime din jurul ficatului, inimii și aortei și poate inhiba formarea de cheaguri în sânge.

 

7. Detoxifică ficatul și rinichii, are efecte antibacteriene, de aceea combate eficient respirația neplăcută. Aplicată pe gingii, poate calma durerile dentare și gingivale.

 

8. De asemenea, un scrub preparat pe bază de nucșoară și miere vă ajută să scăpați de punctele negre și reduce cicatricile lăsate de acnee.

 

9. Uleiul de nucșoară alungă durerile musculare, inflamația încheieturilor și zonele afectate de reumatism.

 

10. Şi nu în ultimul rând, nucșoara îmbunătățește starea de spirit, reduce oboseala și stresul, crește libidoul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *