Gargară zilnică cu apă sărată – Te scapă de viruși, alergii și dezechilibre de sănătate!

Dacă ai probleme cu gâtul, infecții ale sinusurilor sau ai răcit, este bine să faci o gargară cu apă sărată. Acest amestec are mai multe proprietăți.

O gargară cu apă sărată reprezintă un remediu simplu, sigur și eficient ce poate fi realizat acasă. Este și un tratament naturist.

 

Este utilizată cel mai adesea pentru dureri în gât, infecții respiratorii virale cum ar fi răcelile sau infecții sinusale. Gargara te ajută în alergii sau alte dezechilibre ușoare de sănătate.

 

O gargară cu apă sarată poate fi eficientă atât pentru ameliorarea infecțiilor, cât și pentru prevenirea agravării acestora.

 

Procesul de gargară este simplu

Ai nevoie de doar două ingrediente: apă și sare și durează foarte puțin timp pentru a le amesteca și aplica. Opțional, se poate adăuga și zeama de la o lămâie.

De asemenea, este o metodă sigură și pentru copiii cu vârsta peste 6 ani, când știu și pot să facă gargară.

 

Deoarece este un remediu destul de natural, la preț accesibil și convenabil, este considerat un standard de tratament făcut acasă pentru unele afecțiuni.

 

Acesta a fost utilizat cu succes ca tratamente alternative, înainte de medicina modernă. De fapt, cercetarea și medicina modernă susțin astăzi gargara cu apă sărată ca o abordare eficientă pentru anumite probleme de sănătate ușoară.

 

Faceți gargara în partea din spate a gâtului atâta timp cât rezistați. Apoi, clătiți bine gura cu amestecul sărat. Eliminați apa și clătiți ușor gura pentru a scăpa de gustul sărat.

 

În cazul infecțiilor, scuiparea apei sărate este considerată mai bună la menținerea infecției la limită.

Aveți grijă dacă faceți mai multe gargare pe zi și înghițiți prea multă apă sărată, deoarece vă poate deshidrata.

 

Consumul prea mult de apă sărată poate avea riscuri pentru sănătate, cum ar fi deficitul de calciu și hipertensiunea arterială. Este recomandat să faceți gargară de cel puțin de două ori pe zi.

 

Gargarele pot ajuta la prevenirea și ameliorarea anumitor infecții bacteriene și virale orale, răceli și streptococi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *