Ai dureri de cap? Simți că nu ai îndeajuns de multă energie? Consumă această băutură!

Ai dureri de cap? Simți că nu ai îndeajuns de multă energie? Am experimentat și eu aceste stări, dar după ce am băut un pahar din această băutură, durerea de cap m-a lăsat și am simțit că am din nou energie.

Ingrediente:
– 2 legături pătrunjel verde proaspăt,
– 1 buc lămâie /sucul de la o lămâie,
– 1 lingură miere de albine,
– 1 lingură ulei de măsline/ răpiță/ sâmburi de struguri,
– 1/2 litru apă.

Mod de preparare:
1. Pătrunjelul se spală, se taie puțin și se adaugă în vasul unui blender alături de miere, lămâia tocată mărunt cu tot cu coajă, fără sâmburi (dacă este naturală), sau sucul de lămâie, uleiul și apa.

2. Se mixează bine. Dacă nu au rămas bucăți, se poate bea așa, sau dacă nu, se trece printr-o strecurătoare, pânză sau altceva de genul acesta.

Se bea un pahar pe zi. La 20-30 de minute după ce bei un pahar din acest suc, indiferent de cât ești de obosit sau trist, „ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”.

Pătrunjelul este foarte bogat în vitamina C. 30 de grame de pătrunjel pot acoperi 54% din doza zilnică de vitamina C, 14% din doza zilnică de vitamina A, 12% din acid folic, 10% din doza zilnică de fier.

Este o sursă bună de minerale: cupru, potasiu, magneziu, calciu, magneziu, mangan, fosfor, zinc. Conține fibre, vitaminele B1 și B3.

Conține compuși cu proprietăți unice: uleiuri volatile – miristicină, limonen, eugenol, alfa-tujen, și flavonoide – apiină, apigenină, crisoeriol și luteolină.

Uleiurile volatile pe care le conține au demonstrat proprietăți antitumorale în studiile pe animale, în special la nivelul plămânilor. Acestea neutralizează anumiți carcinogeni regăsiți în fumul de țigară și în fumul produs de cărbunii utilizați la grătar.

Extractele din pătrunjel au fost utilizate în studiile pe animale pentru a crește capacitatea antioxidantă a sângelui. Vitamina C este un antiinflamator puternic, util în osteoartrită și artrită reumatoidă.

Datorită faptului că acționează împtoriva radicalii liberi, pătrunjelul este important în prevenirea aterosclerozei, cancerului, diabetului și astmului. Previne cancerul de colon și cervical.

Datorită acidului folic, pătrunjelul protejează vasele de sânge și reduce riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral la persoanele care suferă de ateroscleroză sau diabet.

Întrucât ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, pătrunjelul previne răcelile și infecțiile recidivante ale urechii. Să fiți plini de energie! Multă sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *